Nablus'ta Filistin Direnişçileri ile Siyonist Güçler Arasında Çatışma

Nablus'ta Filistin Direnişçileri ile Siyonist Güçler Arasında Çatışma

Nablus'ta Filistin direnişçileri ile Siyonist güçler arasında çıkan çatışmada bir şehit ve 40 yaralı var.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistinli haber kaynakları, İslami Cihad hareketinin askeri kanadı ile Nablus'ta Siyonist rejimin işgalci güçleri arasında silahlı bir çatışma olduğunu bildirdi. Ayrıca bu çatışmada Fetih Hareketi'ne bağlı El Aksa Şehitleri Taburlarının komutanlarından "İbrahim El-Nablesi" Nablus'ta şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştır.

Isna'ya göre, bugün (Salı) Rusya'nın Ilyum ağı, Filistin medya kaynaklarından İsrail güçlerinin bu sabah Batı Şeria'daki eski Nablus mahallesine saldırdığını ve bu bölgedeki bir dizi savaşçının evlerini hedef almaya çalıştığını söylediğini aktardı. teslim olmadı ve Siyonistlerin arasına karıştı.

Filistinli gençler de İsrail işgaline karşı çıkarak onlara taş ve molotof kokteyli attı.

Bu rapora göre, Siyonist saldırının ardından Nablus'ta Filistin İslami Cihad'ın askeri kolu olan Saraya el-Quds Tugayı'na bağlı güçler bu rejimin güçleriyle çatıştı.

Nablus'taki Saraya Al-Quds Tugayı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Mücahidlerimiz işgal rejiminin güçlerine ve özel birliklerine karşı mücadele etmeye ve onları hedef almaya devam ediyor.

Bu tugay ayrıca şunları da bildirdi: "Hatin" caddesinde işgalci güçleri ve araçlarını ağır mermilerle hedef aldık.

Bu çatışmalarla aynı zamanda bir İsrail İHA'sı Nablus semalarında devriye gezdi.

El Cezire, bu çatışmalarda Fetih hareketine bağlı El Aksa Şehitleri Taburları'nın komutanlarından "İbrahim El-Nablesi"nin şehadetini de bildirdi.

"Rafidia" devlet hastanesi müdürü Qasim Dogles de şu ana kadar 40 yaralının bu hastaneye nakledildiğini ve durumlarının stabil olduğunu açıkladı.

Al-Quds al-Arabi gazetesi de yaralı Filistinlilerden birinin göğsünden yaralandığını ve durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin yaralılara yardıma izin vermediğini, ambulans ve kurtarma ekiplerine ateş açmadığını da duyurdu.

Bugün Nablus'a yapılan Siyonist saldırı, bu rejim ile Mısır'ın arabuluculuk çabalarıyla Pazar gecesi başlayan Filistin İslami Cihad hareketi arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen gerçekleşti.