Mustafa İslamoğlu: Asıl Tehlike Paralel Din

Mustafa İslamoğlu: Asıl Tehlike Paralel Din

İlahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, asıl tehlikenin "paralel din" olduğunu açıkladı ve insanların temiz duyguları ile oynayanların Hz. Peygamberi bile kullanmaktan çekinmediklerinin altını çizdi.

İlahiyatçı-yazar ve Akabe Vakfı'nın Fahri Başkanı Mustafa İslamoğlu, "Paralel Din" anlaşının paralel devletten daha büyük bir tehlike olduğunun altını çizdi. Geçtiğimiz Cuma günü sevenlerine seslenen İslamoğlu, Hz. Muhammed'in Türkçe Olimpiyatlarını ziyaret ettiğini, twit atma emri verdiğini söyleyen bazı çevrelerin rüyaları da kullanarak Hz. Peygamberi istismar ettiğini açıkladı. 

İşte o konuşmadan bazı başlıklar:

"FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'YE BUNLARI SÖYLEDİM"

Paralel din ile neyi kastettim? Yaklaşık bir ay önce bu kürsüden asıl tehtidi ben paralel devlette değil paralel dinde görüyorum demiştim. Hocaefendi ile ilgili görüşmemde söyledim. Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi dedim orda durdum. 4 madde söylemiştim ikisinden size bahsetmedim. O iki maddededen biri de şuydu: "Ümmetin çıkarı ile cemaatin çıkarı karşılaşınca cemaat hep kendi çıkarını ümmetine çıkarından üstün tuttu." hocam dedim kendisine. Bence doğruydu. Dün de doğruydu bugün de doğru. Bana bunun doğru olmadığını ispat edin.


"HZ. MUHAMMED TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA MI GELDİ!"

O sözü duyuncaya kadar sevgi ve saygı duyduğum Fethullah Gülen'e derin bir iç kırıklığı ve gücenme yaşadığım an hangi an oldu biliyor musunuz? Bir gün bir görüntüsüne şahit oldum. "Kuran müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı" cümlesini duydum kendisinden. O anda yer yarılsa da utançtan yerin altına geçsem diye düşündüm. Duymasaydım, küt diye kırıldı gönlüm. Ben inanırım ki bunu söyleyene Allah da kırılır. Nasıl bir zihindir ki Kur'an'a uymayı, tabi olmayı sapıklık olarak görür. Ben aslında bunun çok da masum olmadığını düşünüyorum. Yani bu cümle bir insanın ağzından öyle kolay kolay çıkmaz. Bu cümle insanın ağzından çıkınca şu cümlenin çıkmasına şaşırmamak gerekir. "Peygamberimiz falan stada konsere geldi!" 

Niye geldi? "Konser dinlemeye, şarkı türkü dinlemeye". O günlerde iyi hatırlıyorum 900 müslümanı Arakan'da dirin diri yaktılar. Şimdi düşünebiliyor musunuz şöyle bir senaryo yazalım. Diyelim Arakanlı müslümanlar Peygamberden yardım istediler ve "Neredesin Ya Resulullah, yetiş" dediler. Geldi bir tanesi "Peygamberimiz meşgul, konsere gitti, şu anda müsait değil, daha mühim bir işi var, konser dinliyor" dedi. Böyle bir şeyi düşünebiliyor musunuz?


"HZ. PEYGAMBER TWİTLERİ İKİYE KATLAYIN DER Mİ?"

O günlerde de Gazze ateş üstündeydi. Suriye o günlerde yanıyordu. O günlerde (Fethullah Gülen'in tabiriyle) twitleri ikiye katlama emri ile meşguldü peygamberimiz! Ama Suriye'de yermuk kampında çocuklar, anneler açlıktan ölüyordu.-Haşa- Oraya vakit bulamıyor olsa gerek (!) Gazze'ye vakit bulamıyor olsa gerek. Doğu Türkistanımız var bir de. Doğu Türkistan'ın yağız delikanlılarını çöle götürüp kurşuna diziyorlar. Oraya da mesai yok, yetmiyor çünkü(!) 

Kur'an keskin bir ruh beden ayrımına izin vermez. Bedensiz ruhun hareketine izin vermez. Kur'an buna asla kapı açmaz. Buna kapı açtığınızda işte geleceği yer burasıdır. 


"İNSANLARIN İMANLARINI İSTİSMAR ETMEYİN!"

Hakikatle insanların arasına duvar örer de insanları her türlü spekülasyona açık hale getirirseniz, imanları her türlü istismara açık hale getirirseniz, o imanları birileri istismar eder. Onun için biri çıkar rüyamda Hz. Peygamberi gördüm şunu yapıyordu, şunu emrediyordu der. Sen biliyor musun Kur'an'da her peygamberin vahyine şeytanın müdahale etmek istediğini söyleyen ayet var. Peygamberin vahyine müdahale etmek isteyecek olan şeytan, senin hocana, senin müridine, senin şeyhine müdahale etmeyecek öyle mi? Var mı daha ötesi bunun!

ZARAR VERİRLER KORKUSUYLA GERÇEKLERİ GİZLEYEMEYİZ

Allah'ın verdiği hükümlerle kıyaslarım insanların yaptıklarını. Bu konuda alimler olarak Allah'a söz vermişizdir. Bunu demezsem Allah dilimi yakar.Bunu derken de başıma bir şey gelecekmiş korkusu yaşamam. Zarar verirler demem, kampanya başlatırlar diye düşünmem. Adamı götürürlermiş, götürsünler. Bunu demezsem şeytanın sözcülüğünü yapmış olurum.