Mursi'nin Darbeden Önceki Son Konuşması

Mursi'nin Darbeden Önceki Son Konuşması

Mursi'nin darbeden önceki son konuşması adeta bir vasiyet gibi...

Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeden önceki son konuşması sosyal medyada bir hayli ilgi uyandırdı.

Mursi, bu konuşmasında şehitlerin kanıyla hep beraber kazanılan devrimi koruma çağrısında bulunuyor.

Hakkı ve hukuku korumanın bedelini gerektiğinde canıyla, hayatıyla ödeyebileceğini söyleyen Mursi, "Sizleri, çocuklarımızı; bizden sonra gelecek evlatlarımızı korumak istiyorum. Kızlarımız, geleceğimizin anneleri! Onlar çocuklarına anlatacaklar, 'Adamdılar' diyecekler." şeklinde konuşuyor.

"Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin. Hiçbir zaman alçalıp boyun eğmeyin. Vatanımızdan, hukukumuzdan, haklarımızın ve dinimizden en ufak taviz vermeyin." diyen Mursi, "Bu haklarımızın bedeli için benim kanım akacaksa, ben bu kurbanı vermeye hazırım. Allah her şeye kadirdir. Kimse sizi aldatmasın. Sakın aldanıp tuzaklara düşmeyin." diye devam ediyor ve şu duayı okuyor: "Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi haktan saptırma. Bize kendi katından rahmet ihsan eyle. Çünkü sen çok ihsan edicisin!"

Mursi'nin konuşması Yusuf Suresinden bir ayetle son buluyor. Allah buyuruyor: "Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler."