Mossad’ın İran Ajanının İtirafları-3

Mossad’ın İran Ajanının İtirafları-3

Birkaç bölüm sürecek bu yazı dizimizin üçüncü bölümü ile karşınızdayız. .Celali kimdir nasıl oldu da Mossad’a katıldı? İşte tüm detaylar...

İran asıllı Siyonist İsrail casusu Ahmed Rıza Celali, İranlı nükleer bilim adamlarının iş yeri, gezdikleri yerler ve ev gibi adreslerini tam ve ayrıntılı olarak Mossad’a aktarıyordu.

Celali’nin Şehid Şehriyari ve Şehid Ali Muhammedi gibi İranlı bilim adamlarının tam adreslerini Mossad ajanlarına vermesi sonucu bu teşkilat söz konusu bilim adamlarına terör planları hazırlayıp gerçekleştirebildi.

Celali’nin Mossad’la işbirliğinde bulunduğunu açıkça ortaya çıkaran belgelerden biri, onun bu hususla ilgili kendi itiraflarıdır.

Celali, verdiği ifadesinde şöyle kaydediyor: “1971 doğumluyum. Orta halli, dindar, memur takımından bir ailede dünya geldim ve yetiştim. Okul döneminde elit takımı öğrencilerinden biriydim. Üniversiteyi de iyi bir notla kazandım. Tıp bölümünde 7 yıl okudum. 1992’de evlendim. Daha sonra “Tarım Cihadı” Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının Kriz Yönetim Merkezinde çalışmaya başladım.”

Celali daha sonra şöyle kaydediyor: “Bir süre sonra Savunma Bakanlığında çalışmaya başladım ve ülkenin önemli projelerinden birinde yer aldım. Ayrıca 2001 ve 2003 yılları arasında da çok önemli projelerden birinde yer aldım. Daha sonra Savunma Bakanlığından ayrılıp, ülkenin bilimsel araştırma merkezlerinden birinde çalışmaya başladım. Bu merkezde yaklaşık 5 yıl çalıştım. Tabi bir taraftan Savunma Bakanlığı ve bu Bakanlığa bağlı bilimsel merkezlerle olan ortak çalışmalarım da devam ediyordu. Sonra bir gün yurtdışına çıkıp yüksek okul öğrenimimi devam ettirmeye karar verdim. Böylece yurtdışına çıktım ve bir yandan okula devam ederken bir yandan da sınırlı olarak dışarıda çalışıyordum. Fakat çalıştığım projeler gereği ve aynı zamanda benim ihtisas alanım nedeniyle İran’la bağlantılı çalışmam ve işbirliğinde bulunmam istendi.”

Devamı gelecek… (yazilimedya.com)