Moon Tarikatı ABD'yi Nasıl Yönetiyor?

Moon Tarikatı ABD'yi Nasıl Yönetiyor?

Amerika’da 23 Mart 2004’te kendisini ‘peygamber’ ilan eden tartışmalı Moon Tarikatı’nın lideri Sun Myung Moon’un Amerikan yönetimini ve medyasını nasıl yönettiğiyle ilgili yeni bir kitap yayınlandı.

Türkiye'den Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal'ın da katıldığı iddia edilen 2004 yılındaki seremoniyle kendisini 'insanlığın kurtarıcısı Mesih' ilan eden Moon'un sahip olduğu The Washington Times'ın Amerika'da yükselen radikal sağın en büyük destekçisi olduğu belirtildi.

AMERİKAN KONGRESİ'NDEN ÜYELER DE KATILDI
Gazeteci John Gorenfeld'in yeni çıkan ve Türkçe'ye 'Kötü Moon'un Yükselişi: Pastör Moon Washington Times'ı Nasıl Yarattı, Dindar Sağcıları Nasıl İkna Etti ve Amerikan Krallığını Nasıl İnşa Etti? şeklinde çevrilebilecek 'Bad Moon Rising: How Reverend Moon Created The Washington Times, Seduced the Religious Right, and Built an American Kingdom' isimli kitabında, 23 Mart 2004'te Sun Myung Moon'un kendisini peygamber ilan ettiği şaşalı seremoniye Amerikan Kongresi'nden 12 kişinin de katıldığını belirtiyor.

BÜYÜYEN BİR MEDYA İMPARATORU
Gorenfeld, kitabında, Moon Tarikatı lideri Moon'un büyüyen bir medya imparatoru olduğunu ve medya gücünü Washington'da nüfuz elde etmek için kullandığını ifade ederken, ABD Başkanı Bush dahil Cumhuriyetçi liderlerle olan yakın ilişkisini analiz ediyor. Gorenfeld, Moon'un Cumhuriyetçilere olan ilişkilerini deşerken, bu ilişkilerin gizli taraflarını ortaya çıkarıyor.

Moon tarikatı, 1954 yılında Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçan rahip Sun Myung Moon tarafından kurulan, dünyada Moon liderliğinde bir teokrasi kurulmasını amaçlayan tarikat olarak biliniyor.

TAÇ GİYME TÖRENİNE BAYKAL DA KATILMIŞTI
ABD'de resmi dini mezhep statüsünde olan Moon Tarikatı'nın, ABD tarafından Uzakdoğu'yu Hıristiyanlaştırma aracı olarak kullandığı da iddia ediliyor. 2004 yılındaki gösterişli bir seremoniyle kendisini İsa'nın yarım bıraktığı işleri tamamlamak amacıyla gönderilmiş Mesih olduğunu iddia eden Moon'un taç giyme törenine, Türkiye'den Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal'ın da katıldığı iddia edilmişti.

habervaktim