MİT, suikast düzenler mi?

MİT, suikast düzenler mi?

Seçilmiş Terörizm nasıl işler ve nasıl uygulanır? ABD Derin Devletinin masum kurbanı: Unutulamayan Kennedy mi? Castro'ya zehirli sigara mı verildi? "Ipekçi'yi üçüncü denemede vurduk!" sözü kime aittir? Soruların cevabı burada

Eski MİT mensubu Mehmet Eymür'den müthiş bir iddia geliyor­du: "Türk Gladio'su" denilen Özel Kuvvetler Komutanlığı 'ndan kaydırılan bazı subaylar, eski bir parti liderine suikast hazırlamıştı
MİT'in eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, polemik konusu olan kitabı 'Sentez'de Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan MİT'e geçen subayların bir siyasi parti genel başkanına yönelik su­ikast girişimini önlediğini açıklıyordu.

Mehmet Eymür, hatıralarını kaleme aldığı "Sentez" adlı kitabın­da Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan MİT Özel İstihbarat Dairesi'ne transfer edilen subayların, 'bir siyasi parti genel başkanına yapacak­ları suikastı son anda önlediğini söyledi.

Mehmet Eymür, o suikast planını kitabında şöyle anlatıyor:

"Mehmet Eymür, Özel İstihbarat Dairesi'nin eğitim ve operas­yon kabiliyetini artırmak için 'Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ay­rılmak ve emekli olmak isteyen bir grubun MİT'e alınmasına öncü­lük eder. Grup içinde O.Ç. isminde bir Albay, iki subay ve birkaç astsubay vardır. Subaylardan biri K.K'dır. Neticede yeni kurulan "eğitim ünitesi" Albay O.Ç'nin yönetiminde faaliyete başlar. Bu ara­da Özel İstihbarat Dairesi, Operasyon Başkanlığı ile birleşir. Bir sü­re sonra bazı personel Eymür'e gelerek, K.K'nin 'bir siyasi eski par­ti genel başkanına eylem' için hazırlık çalışması emri verdiğini, bu talimattan bilgisi olup olmadığını sorarlar. Eymür personelin ifade­sine başvurur. Eymür, O.Ç. ve K.K'yi disiplin cezası ile cezalandı­rır. Şenkal Atasagun daha geniş disiplin cezası yetkilerini kullanmak istemez, aksine O.Ç. ve K.K'ya yakınlık gösterir. Neticede O.Ç baş­ka bir başkanlığa verilir, K.K. ise başka bir üniteye alınarak özel gö­revlerle yurtdışına gönderilir."

Hedef Doğu Perinçek miydi?

Sentez'de suikast hazırlığını detaylı bir şekilde ele alan Eymür, hedefteki liderin adını vermekten itinayla kaçınıyordu. 26 Ocak 2006 günü, İP Genel Merkezi'nde bir basm toplantısı düzenleyen Perinçek, 1998 yılında kendisine yönelik suikast tertibi düzenlendi­ğini söyleyerek, "Yeni Mehmet Ali Ağca'lar istemiyorsak, bu terti­bin üzerine gidilmelidir" demişti. Hedefin Perinçek olduğu imajı genel bir durum analiziyle Deliriyordu. 

TBMM Soruşturma Komisyonu'na 3 Mayıs 2000 tarihinde ifade veren organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı da, MİT Daire Baş­kanı Eymür'ün, 1996 sonu veya 1997 başında, bazı ülkücülere su­ikast yaptırıp sonra bunu üzerine yıkmak istediğini anlatmıştı.

Tesettürlü operasyonlar

MİT eski Müsteşarı Sönmez Koksal, isabetli bir şekilde dünya­da mevcut olan tüm istihbarat servislerinin tesettürlü-örtülü operas­yon yaptığını söylüyordu. Koksal, "Mevcut teşkilatlar örtülü ope­rasyon yapıyor ve yapar" dedi. Sönmez Koksal, "MiT'in yasal daya­nağı var mı?" sorusuna ise "Vaktim yok" diyerek cevap vermemiş­ti.

Suç da olsa böyle operasyonlar mevcuttur!

Mehmet Eymür'ün açıklamalarıyla ilgili Bugün gazetesine konu­şan emekli MİT mensubu Prof. Mahir Kaynak, "Vatan hainlerine bi-i le suikast yapılması suçtur" dedi. "Benim MiT'te çalıştığım yıllarda ; bu tür faaliyetler olmadı" diyen Kaynak açıklamalarını şöyle sür-| dürdü: "Daha sonraki yıllarda bu tip örtülü operasyonların yapıldı­ğını gazetelerden okuduk ve duyduk. MİT'e kanunla verilmiş böyle !jbir görev yoktur. Dünyadaki gizli servislerde de böyle bir uygulama i yok. Apo'ya bile suikast düzenlenmesi suçtur. Vatana ihanet etse bi­le. Suç işliyorlar. Örtülü operasyon yapılması için kanun çıkartılma-|ö lazım. Ben böyle bile olsa uygun bulmuyorum."

Sayın Kaynak inkar etse de sözü edilen örtülü operasyonlar ve • hedef yok etme operasyonları hemen her serviste mevcut olan usul-I terdendir. Bizzat ABD Başkanları CIA'ye bu tip suikast operasyon­ları yapma yetkisini resmen vermişlerdi. Ancak bu tür operasyonlar deşifre edilmez. Mevcudiyeti de tabii olarak inkar edilmek durumundadır. Gerçekten 2937 Sayılı Devlet istihbarat Hizmetleri nununda bu tip operasyonlar için öngörülmüş bir yetki ve altv yoktur. Tabii olarak suç teşkil eden böyle eylemler için hukuki ruhsat olamaz.

Ancak tüm bunlar rağmen istihbarat servislerinin ülke dışı one rasyonlarımn tam bir kontrolü söz konusu değildir. Aynca ülke dıs operasyonlarda istihbarat örgütlerini hukuk mevzuatına tamamen uydurmaya çalışmak, yürütülen gizli faaliyetlerin doğası gereği is­tihbaratı yozlaştırıp güdük bırakır. Çünkü diğer istihbarat servisleri de oyunu kuralına göre oynamazlar. Ama ülke içi operasyonlarda ta­mamen hukuk kalıbına uyulmak mecburiyeti ve faydası vardır. İs­tihbarat servislerinin ülke içi illegal çalışmaları muhakkak surette engellenmelidir.

Peki, kitapta başka neler var?

İşte cevabı..

SEÇİLMİŞ TERÖR
Derin Devler Provokasyonlar ve Siyasi Cinayetlerin Perde Arkası

• Seçilmiş Terörizm nasıl işler ve nasıl uygulanır?
 • ABD Derin Devletinin masum kurbanı:Unutulamayan Kennedy mi?
 • Castro´ya zehirli sigara mı verildi?
 • "Ipekçi´yi üçüncü denemede vurduk!" sözü kime aittir?
 • Bahriye Üçok´u kim öldür dü?
 • Uğur Mumcu, Abdullah Öcalan´ın Devlet içindeki bağlantılarını deşifre mi ediyordu?
 • "Mumcu suikastı, hangi güçlerinin işi mi?"
 • Misyonu ve ekibi yok edilen Paşa-Eşref Bitlis ve Kale Planı kimlerin eseri?
 • Üzeyir Garih Bir Masonik ölüm ve cezalandırma sonucu mu gerçekleşti?
 • Turgut Özal´ın ölümü şüpheli mi?
 • Ismailağa´da mihraba bırakılan mektup kimin işi?
 • Santoro ve Danıştay saldırısında kullanılan silahlar ABD´ye mi ait?
 • Hrant Dink cinayetinde tetiği kim çekti?
 • Derin Devlet ve Masonik Örgütlenmeler nasıl yapılanmakta?
 • Derin Devlet´in yeni hedefi İslam mı?
 • MİT suikast yapar mı?
 Dünyada ve Türkiye"de - Malatya"da yaşanan cinayet dahil- terör eylemlerinin perde arkası.
 Şayet Yukarıdaki soruların cevaplarını merak ediyor iseniz bu kitabı mutlaka okumalısınız....

Kitapla ilgili geniş bilgiye bu link'ten ulaşabilirsiniz..

www.bireykitap.com/magaza/?is=200&otr=0&ist=0

Yazar Hakkında:
17 Ağustos 1969" da Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde doğdu. 1986 da İzmir Karataş Lisesini bitiren Avcı, 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1991 de imtihanı kazanarak İzmir Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı olarak göreve başladı. 1993-1997 yılları arasında Hadim-Konya Hakimliği, 1997-1998 yıllarında Kürtün-Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığı, 1998-2001 yılları arasında Karapınar-Konya Cumhuriyet Savcılığı, 2001-2003 yılları arasında Siirt E Tipi Terör Cezaevi ve Basın Savcılığı, 2003-2005 yılları arasında Ortaca-Muğla Cumhuriyet Savcılığı yapmış, Bayındır/İZMİR Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken beklenmeyen bir kararla Kars iline tayin edildi. Ekim 2006 tarihinden itibaren 6 ay Kars'ta görev yaptı. Ardından görevinden istifa etti...

cafesiyaset.com