Mimar Sinan Cami'si Açıldı

Mimar Sinan Cami'si Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birbirimizi sevmek, imanımızın gereğidir. Onun için birbirimizi sevmeye mecburuz. Birbirimizi dışlayamayız, ötekileştiremeyiz'' dedi.

 Başbakan Erdoğan, Batı Ataşehir Camisi ve Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Ataşehir'de inşa ettirilen Mimar Sinan Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, caminin yapımında emeği geçen hayırseverleri tebrik etti.

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a işin başından itibaren gösterdiği incelik, caminin mimarı Muharrem Hilmi Şenalp'e de bu eserin çizgilerini tüm hassasiyetiyle ortaya koyması dolayısıyla teşekkür etti.

Böyle bir eseri Anadolu yakasına kazandırmaktaki hedeflerine değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Avrupa yakasında bir Süleymaniye var, Mimar Sinan'ın İstanbul'daki ilk eseri Şehzadebaşı Camisi var. Bir diğer tarafta Sultanahmet ve Fatih camileri var. Fakat bu yakada böyle bir cuma camisi, bir selatin cami mevcut değildi. Arzu ettik ki, bu yakada da birkaç tane selatin cami, cuma camisi olması lazım. Bu kararı verdik. Tabii Ataşehir gelişiyor, gelişti, bu noktalara geldi. Bu noktada da Ataşehir Belediye başkanımıza gösterdiği kolaylık sebebiyle teşekkür ediyorum. Zira bir olmaya, birlikte olmaya, birlikte Türkiye'yi ve İstanbul'u inşaya mecburuz. Mimar Sinan adına ona adeta torunları olarak böyle bir eseri inşa etmek şüphesiz ki bizlerin göreviydi. Onun hatırasına yönelik böyle bir eser, ülkemizde ne yazık ki olmadı, ilk defa oluyor. Şunu söylüyoruz; ya rab, camilerimizi cemaatsiz, Kur'ansız, minarelerimizi de ezansız bırakma. Çünkü biz, İstiklal Marşımızda olduğu gibi, 'Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli/Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' diyerek, bu günlere geldik. Birbirimizi sevmek, imanımızın gereğidir. Onun için birbirimizi sevmeye mecburuz. Birbirimizi dışlayamayız, ötekileştiremeyiz. Dayanışma içinde, birlik içinde olacağız ve her yönüyle Türkiye çok daha farklı olacak. Allah'tan bizi ramazana kavuşturduğu gibi, bayrama da birlik, beraberlik içinde kavuşturmasını diliyorum. Ramazan Bayramı'nın İslam dünyası için ülkemiz için birliğe, barışa vesile olmasını diliyorum.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte kurdele keserek caminin ve parkın açılışını gerçekleştirdi.