Milletvekili Gözaltına Alındı

Milletvekili Gözaltına Alındı

Dün gece Beytlaham’da operasyon yapan İşgal Güçleri Milletvekili Halid Tafiş’i Gözaltına Aldı...

Dün gece sabaha doğru Batı Yaka'nın Beytlaham şehrine baskın yapan işgal güçlerinin Hamas'a mensup milletvekili Halid Tafiş'i gözaltına alıp Ofer cezaevine götürdüğü belirtildi.
Milletvekili Tafiş'in ailesinin operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, işgal ordusuna bağlı çok sayıda askerin dün gece (19 Ocak Perşembe) sabaha doğru evlerine baskın düzenleyerek, arama yapıp bilgisayar gibi şahsi eşyalarına el koyduktan sonra milletvekili Halid Tafiş'i alıp götürdüklerini ifade edildi.
2006 yılında Hamas listesinden milletvekili seçilen Tafiş işgal güçleri tarafından üçüncü kez tutuklanıyor.
Filistin meclisini işlevsiz hale getirmek ve Filistin uzlaşısını sabote etmek isteyen işgal rejimi, dün akşam da hastanede yatan milletvekili Hamid El-Beytavi'yi ziyaret ettikten sonra evine dönen Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk'i gözaltına almıştı.
Dr. Aziz Duveyk ve Halid Tafiş'in tutuklanmasıyla Siyonist işgal zindanlarında bulunan Filistinli milletvekili sayısı 24'e yükseldi.

fiem