"Metro Veznecilere Kadar Gidecek"

"Metro Veznecilere Kadar Gidecek"

Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da Seçim İrtibat Bürosu açılışını yaptı. Topbaş, 'Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattını Veznecilere kadar uzanan bir metro hattına çevireceğiz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da Seçim İrtibat Bürosu açılışını yaptı. Topbaş, 'Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattını Veznecilere kadar uzanan bir metro hattına çevireceğiz' dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarına hız veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da Seçim İrtibat Bürosu açarak vatandaşla bir araya geldi. Başkan Topbaş'a Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Atilla Aydıner de eşlik etti. Açılış öncesinde seçim otobüsü üzerinden vatandaşa seslenen Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Atilla Aydıner, 'Büyükşehir Belediye başkanımızın Bayrampaşa'ya yapmış olduğu çok büyük hizmetler var. Bunlar için kendisine teşekkür ediyorum' dedi. Başkan Topbaş ise, 'İstanbul'un her alanında, ulaşımdan alt yapıya, çevreden sağlığa kadar birçok hizmetlerimiz var. Daha önce maaş ödeyemeyen belediyeden 60 katrilyon yatırım yaptık. Bunun 32 katrilyonu sadece ulaşıma yapıldı. 8,5 katrilyon daha bu yıl yatırım yapacağız. Hayal dahi edilemeyecek yerlere metrolar götürüyoruz. Size bir müjde veriyorum. Şuan ki Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattını Sultançiftliği'nden Veznecilere kadar uzanan bir metro hattına çevireceğiz. Sultançiftliği'nden Arnavutköy'e kadar olan kısmını Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Tramvay olmayacak. Böylece sizler metroya binip veznecilere gittiğiniz zaman isterseniz Taksim'e isterseniz Marmaray'a isterseniz Ankara'ya, Uzakdoğu'ya Londra'ya gidebileceksiniz' dedi.

Muhalefete de yüklenen Topbaş, 'Projeleri ortaya koysak, parayı da ellerine versek, para buharlaşır ama iş yapamazlar. Bolu tüneli 17 yılda yapıldı. Biz benzer tünelleri İstanbul'da çok kısa sürede bitirdik. Sarıyer, Dolmabahçe, Kağıthane tünelleri, dağlar bize dayanamadı. Bir bardak suya muhtaç bir İstanbul'dan 15 milyona yaklaşmış bir İstanbul'un su problemi olan bir hale getirdik. Rabbim bize rahmeti ile muamele ediyor. Çöp yığınlarından geçilemeyen İstanbul, hava kirliliği hat safhada olan bir İstanbul'dan bir farklı İstanbul ortaya çıkardık' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısının 'İstanbul'u biz alacağız eski günlerine geri dönecek' sözlerine atıfta bulunan Topbaş, 'Yani bunu düşünmek lazım. O eski günler derken kendi saltanat sürdükleri günlerden mi bahsediyor. İSKİ yolsuzluklarının yaşandığı eski günleri mi kast ediyor onu sormak lazım. İstanbul tesadüflere terk edilemez. Maceralara sürüklenemez. Tecrübesiz ellere bırakılamaz. Bu şehre sevdası olmayanların ellerine bırakılamaz' dedi.

Topbaş yaptığı konuşmanın ardından eline aldığı karanfilleri soğuk havaya rağmen kendisine destek veremeye gelen Bayrampaşalı vatandaşlara dağıttı. Topbaş daha sonra seçim otobüsünden inerek seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.