Mescid-i Aksa’nın etrafındaki kalkan

Mescid-i Aksa’nın yerinde Süleyman Mâbedi’ni görmek isteyen İsraillilerin tacizleri ve onları destekleyen Siyonist işgal polisinin Mescid-i Aksa’daki operasyonları yıllardır gündemden düşmüyor. Müslüman Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı kanları pahasına savunmaları da.

Filistinliler derken…

Diğer Batı Şeria topraklarındaki Filistinlilerin Kudüs’e girişine bin bir engel çıkarıldığı, Gazze’dekiler zaten Kudüs’e hiç gidemedikleri için, neredeyse sadece Kudüs’te mukim Filistinliler siper oluyor Mescid-i Aksa’ya.

Demek ki, İslam ülkelerinin ve genel olarak uluslararası toplumun İsrail’i yola getirmesinin söz konusu olmadığı şu bitmek bilmeyen konjonktürde Mescid-i Aksa’nın akıbeti, Kudüs’teki Filistinli varlığına bakıyor.

Ve İsrail, Kudüs’teki Filistinlileri zayıflatmak, onların gücünü ve azmini kırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor; evsiz, işsiz, aşsız kalsınlar da nasiplerini utanç duvarının ötesindeki Batı Şeria topraklarında veya yurt dışında arasınlar, oralara yerleşerek Kudüs’teki ikamet haklarını kaybetsinler, Kudüs’teki Filistinli nüfusu azaldıkça azalsın ve Mescid-i Aksa’nın etrafındaki kalkan zayıfladıkça zayıflasın diye.

***

2002’de, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İstanbul Fatih’teki genel merkezinde, dönemin Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Muhammed Hüseyin ile bu hususta bir sohbetimiz olmuştu.

Demişti ki:

“En önemli şey, Mescid-i Aksa’nın etrafında bir kalkan oluşturan, Mescid-i Aksa’ya siper olan, Mescid-i Aksa’yı kanı ve canı pahasına korumaya çalışan Filistinlilerin oradaki varlıklarını sürdürmeleri ve mevcut konumlarını kaybetmemeleridir. Hem fertlerden hem de hükümetlerden ricamız, Filistinlileri manen ve maddeten desteklemeleridir. Kardeşlerimizin dualarına, siyasi ve diplomatik girişimlerine, aynî ve nakdî yardımlarına ihtiyacımız var… Filistinlileri, yani Mescid-i Aksa’nın fedailerini güçlendirmek, bütün ümmeti güçlendirmek anlamına gelir.”

***

Bu işin bir ucundan tutmak isterseniz, yıllardır Kudüs’te faaliyet gösteren, ekonomik sıkıntılardan muzdarip Filistinlilere maddi yardımlarda bulunan, Mescid-i Aksa’nın etrafındaki Filistinlilere ait eski evlerin tadilatıyla da ilgilenen Sadakataşı Derneği’ne destek olabilirsiniz.

İrtibat için telefon numarası: 0216 614 04 61

10 TL’lik destek için kısa yol: KUDÜS yazıp 2989’a SMS göndermek.

Sadakataşı’nın Mescid-i Aksa’da iftar organizasyonları da oluyor, 11 senedir.

Bu seneki iftar sofralarına 10 TL’lik katkı için AKSA yazıp yine 2989’a SMS gönderebilirsiniz.

Allah kabul eylesin.

Bu yazı toplam 598 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar