Meşal: İman ve Silaha Sarılın

Meşal: İman ve Silaha Sarılın

Gazze Şeridi'nin dört bir yanında direnişe sadakat ve Hamas'ın zaferini kutlamak için yüzbinlerce Filistinli meydanlarda...

Tevhidhaber

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın 25.kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze'de büyük katılımın olduğu etkinlik düzenlendi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada Bugüne kadar yapılan eylemlere en büyük katılımın olduğu bugünkü kutlamaya yarım milyon Filistinli katıldığı belirtildi.

Etkinliğe 45 yıl aradan sonra Vatan topraklarına dönen Halid Meşal damga vurdu.

Yüzbinlere konuşan Halid Meşal'in çarpıcı açıklamaları;

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in bir konuşma yaptı. Meşal'in konuşmasından satır başları...

- Gazze'ye gelmekle Allah bana canımı tekrar hediye etti. Yanımdaki değerli dostlarım sizleri ziyaret için yarış içindeydi. Biz geldik, gelmeyenlerin selamlarını getirdik. Diyasporadaki tüm kardeşlerimizin, Hamas'ın evlatlarının selamlarını getirdim.

- El Kassam Tugaylarına selamlarımızı getirdik.

- Gazze halkı, allah şahittirki duygularım öyle köpüyorki, Gazze sınırları içinde olmak , bu kutsal topraklara ayak basar basmaz başka bir dünyaya geçmiş gibi oldum. Gözyaşlarımı tutamadım. Uçtum sanki, kanatlandım.

- Allah sizden razı olsun. Hepinizi saygıyal selamlıyorum. Dünyanın her tarafından, bu güzel tabloyu görüntelemek için gelen basın mensuplarını selamlıyorum.

- Gazze'ye adım atar atmaz şehitler geldi gözümün önüne. Bütün liderlerimizi Allah Rahmet eylesin. Ahmet Caberi, bu senin düğünündür aslında.

- Bütün şehitler kanları ile suladı Gazze topraklarını. Gazze sizin gücünüzle kahramanlıklarınızla kurtuluşu elde etti. Kassam'ın bütün şehitleri, Fetih Cephesinin şehitleri, bütün Filistinlilerinin önünde saygıyla eğiliyorum.

- Esirlerimizi de unutmuyoruz. Direnişçiler, sizleri unutmuyruz. Bir kısmınızı yakında serbest bırakacaklardır. Esirlere de sesleniyorum, sakin olun, döneceksiniz.

- Böyle günlerde insan evvela Allah'a şükreder. Allah'a şükrederiz, onun verdiği güç sayesinde biz bu noktadayız. Allah'ın kendisidir bize zaferi sağlayan, yardım eden. Hamd olsun her türlü güzelliği yağdıran. Hareket noktamıza ve bugünkü noktaya gelişimizde mütevazı kişiliğimizden hiç vazgeçmedik. Allah'ın sayesinde ve halkın sayesinde.

- Öncelik halktır, halk bütün örgütlerden önce gelir.

- 25. yılda şimdi bir değerlendirme yapmak gerekir. Bütün halkımızın gönlü rahat olsunki, bize vefalı davranan bu halka diyoruzki; nedir bizim ilkelerimiz?

- Ben ve siz, Allah bize emretmişti sabırlı olmamızı.

- 25. yılda 'Kor ateş' adı verdiğimiz savaş zaferi ile sonuçlandı.

- Filistin bizim toprağımızdır, bundan asla ödün vermeyiz. Bir karış toprak için müzakere etmeyiz.

- Filistin eskiden olduğu gibi Arap ve İslam olarak kalacaktır. Filistin bizimdir, başkasının değildir.

- Mademki Filistin bizimdir, asla işgalci İsrail'in meşruluğunu tanımayacağız. İsrail'in meşruluğu yoktur. Ne kadar sürerse sürsün, Filistin bizimdir, siyonistlerin değildir. İsrail'i tanımıyoruz.

- Filistin'in kurtuluşu her Filistinli için haktır, görevdir, amaçtır.

- Cihad, direniş, salihlı direniş gerçek yoldur. Kurtuluşa giden doğru yoldur. Hakları geri alınması için doğru yoldur. Tabancanın rahminden doğar gerçek siyasetçi.

- Arap siyasetçiler Gazze'den ders alsın. İsmail Haniye ile birlikte Gazze'de, Batı Şeria'da tüm askeri kanada borçluyuz her şeyimizi. Askeri kanat olmasa siyasetçiler de olmazdı.

- Tel Aviv'e kadar ulaştı sizin füzeleriniz. Sizinle gurur duyuyorum.

- Cihat ve direniş tek yoldur. Vazgeçmeyiz. Başka seçenek olmadığını kanıtladı bunlar. Sanal değildir direniş elimizdedir. Gözle görülür, somuttur. Gönlümüzdedir. Halkıyladır, düşmanlarına ateş püsküren direniş buradadır işte.

- Filistin'deki direnişçilerin sizin paranıza, silahınıza ihtiyacı var.

- Direniş araçtır, amaç değildir. Dünyaya sesleniyorum, dünya içinde kan olmayan bir yol bulursa, siyonist işgali yıkacak bir yol bulursa, biz onlara "hoş geldiniz" deriz. Ama 60 yıl geçti bir şey yapmadınız. Direnişe başladık bize kızmayın.

- Biz onlarla Yahudi oldukları için savaşmıyoruz, siyonistlerle savaşıyoruz.
Toprağımız işgale kalkışan herkesle savaşacağız. Bize düşmanlık edene düşmanlık ederiz.

- Siyonist proje, ırkçı, yayılmacı bir projedir. Arap ve İslam ümmetinin, insanlığın düşmanıdır.

- Kudüs bizim sonsuz başkentimizdir. Hristiyanlar olsun Müslümanlar olsun tüm kutsalları için Kudüs, İsrail'in hakkı yoktur orada.

- Dönüş hakkı: Sığınmacıların hepsi yurtlarına, köylerine, 1948'de sınır dışı edilenlen, yurtalarına döneceklerdir. Bir karış topraktan vazgeçmedik. Geçmeyiz.
Geri dönüş hakkı çerçevesinde şunu söylemek istiyorum. Hamas olarak kesin bir ilkemiz var bizim. Yahudi yerleşimlerine karşıyız.

- Hiçbir Filistinli bir zerre toprağından vazgeçmez.

- Filistin halkı toprağını bırakıp da başka bir Arap toprağına gitme niyetinde değildir. Ürdün'e Lübnan'a, Değerli Mısırlı kardeşlerime sesleniyorum; İsrail Gazze'yi nasıl yerle bir etti 2008'de, 2009'da gördünüz. Mısır basınına sesleniyorum, Allah'tan korkun, Filistin'in yanında yer alın. Sina için bizi suçlamayın.

- Birlik: 1948 Filistin toprakları. Hiçbir parçası diğer bir parçadan uzakta yaşayamaz. Gazze Batı Şeria'dan uzak yaşıyor diyen hayal kuruyordur. Öyle değil mi? Asla vazgeçilmez. Gazze ile Batı Şeria birbirine bağlıdır, bağımsız değildir. Diğer tüm bölgeler gibi. Hepsi tek parçadır. Tüm Filistin toprakları birdir.

- Filistin halkının bütünlüğü birliği önemlidir. İçeride dışarıda Filistin halkı tektir, birdir. 1948 yurtalrında. İslamı ile Hristiyanı ile bütün fraksiyonları, örgütleri, kutsal şahsiyetleri ile bu büyük halkın tamamı tek bir halktır. Geleceği de kaderi de savaşı da birdir.

- Arap ve İslam ümmetinin birliğinden bahsediyorum. Gazze'deki Filistin halkının tümü, bütün Arap alemini tek bir ümmet olarak görmek istiyoruz. Din, mezhep, ırk ayırım yapmaksızın, çeşitlilik olabilir ama aramızdaki mezhep savaşlarını, etnik çatışmaları kabul etmiyoruz. Tek millet, tek ümmetiz. Bu tek yoldur.

- Filistin bütün güçleri ile birleşip, bütün Filistin halkının referanslarını gözetsin.

- Önce kurtuluş, sonra devlet gelir. Gerçek devlet kurtuluşun meyvesidir. Filistin devletine alternatif yoktur.

- Biz demokrasiden, seçimden, sandığa gitmekten yanayız her zaman. Yiğitle sandıktan korkmazlar. Kendileren güvenenler, halka gitmekten korkmazlar. Ulusal ortaklık istiyoruz biz.

- Başka ülkelerin içişlerine asla karışmayacağız. Biz kimseye ait değiliz, kimseye tabi değiliz. Geçmişte Suriye'ye ait değildik, İran'a ait değildik. Mısır'a da Türkiye'ye ait değiliz. Onlarla birlikteyiz. Bize destek verenleri unutmuş değiliz, ancak biz mücahit bir Hamas olarak, ilke sahibi bir Hamas olarak söylüyorum, halkına dayanan bir Hamas olarak, bu Hamas asla ilkeleri üzerine bir pazarlığa girişmez, değerlerine bağlıdır.

- Asla başka bir devletin siyasetine girmez, kendi halkıyla savaşan bir halkın politikası yanında yer almaz.

- Kahire'de bıraktığım arkadaşlarım var biliyorsunuz. Ben onlara vekalet ediyorum. İslami Cihad'a, Hamas'a vekalet ediyorum. Onlar adına sizlere hitap ediyorum.

FİLİSTİN'DEKİ TARAFLARA UZLAŞI ÇAĞRISI

- Biz hazırız, bütün fraksiyonlar örgütler, bağımsız kişilikler hepinize sesleniyorum. Biz siyasi uzlaşmaya hazırız. Ortak siyasi programlar üzerinde anlaşmaya hazırız. Gelin bir ulusal program ortaya koyalım. İsrail'e taviz vermeyen, ilkelerimize helal getirmeyen bir ortak program yapalım.

- Gelin güçlerimizi birleştirelim. Direniş bizim belkemiğimiz olarak kalacak.

- Haniye kardeşimi destekliyor, yanında yer alıyorum.

- Zaferler böyle elde edililr. Bütünleşme ile. Gazze direndi. Batı Şeria'da kendi kabuğundan çıkıp son savaşta Gazze'nin yanında yer aldı. Siyasi ve askeri kanat iç içe.

- Düşman bize saldırdığı için biz karşılık verdik. Koşullar öne sürerek bizden ateşkes istedi. Reddettik koşulları. Sonra koşullarından vazgeçti. Bizim koşullarımızı kabul ederek ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı düşmanımız.

- Bu yurt coğrafyası dışında verdiğimiz şehitleri de unutmuyoruz. Hepsine Allah rahmet eylesin.

- Gazze zaferinden sonra artık zaman gelmiştir. Bölünmüşlük sayfalarını artık kapatmamız, tek Filistin'e yönelmemiz gerekir. Hamas'ın bölünmüşlükte çıkarı var diyenler yanılıyorlar. Hamas uzlaşmaktan yanadır. Bölünme ulusal bir felakettir. Bu bizim için bir seçenek değildir. 2006'da bölünmüşlük dikte edildi bize. Allah taksiratlarını affetsin onların. Bugün bir gurur yaşıyoruz.

- Birlik denince sanki müzakeresiz gibi anlaşılıyor. Tek bir ulusal referans istiyoruz. İçinde bütün fraksiyonları kapsayan Filistin kurtuluş Örgütü istiyoruz. Birlik deyince bunu anlıyoruz. Gelin uzlaşıya gelin, ulusal birliğe gelin. Ulusumuzu tek çatı altında direnişte birleşelim. Strateji bir seçenektir bizim için direniş.


- BM'de atılan adım (Filistin'e gözlemci statüs verilmesi) küçük ama önemli bir adımdır.

- 25 Ocak devrimini yaşayan aziz Mısır, Muhammed Mursi liderilğinde Mısır, Filistin'in ulusal birilği için de bize yardım edecktir. Buna inanıyorum.

- Arap Baharı yaşayan ülkelere sesleniyorum, siz bizim kanımız., canımızsınız, biz de sizin yanınızdayız.

- Uluslararası topluma bir cümle söyleyeceğim, bize zulmeden, hakkımızı çiğneyen İsrail'in yanında yer aldın ancak; ey ulusalararası toplum; büyük güçler, İsrail'in yanında yer almaya devam ediyorsunuz. Kendinize dikkat edin. Bilinki; Filistin halkı direnişi ile zafere gidecektir. Artık kimin tarafında yer alacağınızı iyi bilin. Siz Gazzeliler, Filistinliler, 48'liler şu an sizin rolünüz önemli. Kassam taburları bu sizin gününüz. Değerli komutanlar bugün sizin gününüzdür.

- Son olarak, siyonist proje artık gerilemeye başladı arkadaşlar. Yok olmaya da mahkûmdur. Asla bir geleceği yoktur.

- Yerleşim birimlerinin devamının geleceği yoktur. Meşruluğu hak sahiplerine gidecektir. Hamas'ın evlatlarına sesleniyorum: Hamas'ın kızları, gençleri, komutanlarına sesleniyorum. Şu öğüdüm kulağınıza küpe olsun; kahramanlıklarınızı biliyorum, iman gücünüzü, yurt sevginizi biliyorum, önce Allah'a inanacaksınız, sonra silah ve direnişten vazgeçmeyeceksiniz, söz birliği yapın, omuz omuza verin, tek yürek halinde çalışın. Filistin halkıyla hareketimiz tek parça olsun. Duruşunuzu güçlü kılın. Her zaman aynı zamanda da hoşgörülü olun davranışlarınızda. İnsaflı davranın değerli Gazzeli kardeşlerim.

Halid Meşal, konuşmasını ikindi namazı vakti nedeniyle sona erdirdi.

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

Gazze'de tarihi kutlama

maşallah