Memur sendikaları ek zam istedi

Memur sendikaları ek zam istedi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Hükümet samimiyetini ek zam yaparak göstermeli" dedi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur ve emeklilere ek zam talebinde bulundu. 

Koncuk, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde, sendikaya bağlı İstanbul şube başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gündem belirleyen bir konfederasyon olduklarını ifade ederek, 6 Aralıkta Ankara'da zam talebiyle büyük bir eylem gerçekleştirdiklerini anlattı. 

"Yıllardır kamu çalışanlarını ve emeklileri enflasyona ezdirmedik" diyenlerin bu iddialarını kamu çalışanlarına ek zam yaparak göstermelerini isteyen Koncuk, "Hükümet samimiyetini ek zam yaparak göstermeli. Yoksa sizin samimiyetinizin olmadığını herkes anlar. 2  milyon 600 bin kamu çalışanı bunu görmeli, 1 milyon 800 bin memur emeklisi AKP iktidarının nasıl olduğunu görmeli'' diye konuştu.

Ödenen verginin zammın önüne geçtiğini dile getiren Koncuk, bir sendikanın İstanbul şube başkanının, "İktidarın, AKP'nin misyonuna uymayan kişinin yönetici olmaya hakkı yoktur" sözlerini eleştirdi.

İsmail Koncuk, 77 milyon vatandaşın kanun önünde eşit haklara sahip olduğunu vurgulayarak, "Sen kimsin ki AKP'nin misyonuna uymayan yönetici olamaz diyorsun? AKP'nin misyonuna niye uyacağım? Devlet memurları neden uymak zorunda? Ne diyeceklerini, yazacaklarını şaşırmış hale gelmişler. Bunlar suçtur. Devlet memurunun, ne AKP ne de başka misyona uyma zorunluluğu vardır. Memurun görevleri kanunla tanımlanmıştır" ifadelerini kullandı.