Mehmet Görmez: Nice İslam Diyarı Kan ve Gözyaşına Bulandı

Mehmet Görmez: Nice İslam Diyarı Kan ve Gözyaşına Bulandı

Mehmet Görmez “Mezhepçilik, meşrepçilik, hizipçilik, ırkçılık taassubunun, insani değerleri tükettiği gerçeği görülmeli” dedi.

Her yıl Kutlu Doğum etkinliklerinde farklı bir temaya yer veren Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasını kamuoyu ile paylaştı. Temanın tanıtım programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünyanın büyük bir darboğazdan ve ahlaki bir kriz döneminden geçtiğini vurguladı.
İÇ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Mezhepçilik ve meşrepciliği ayrımcılığın zifiri karanlığı olarak yorumlayan Görmez, “Bağdat'tan, Şam'a, Kahire'den Yemen'e nice İslam diyarı kan ve gözyaşına bulandı. Mezhepçilik, meşrepçilik, hizipçilik, ırkçılık taassubunun, insani değerleri tükettiği ve insan onurunu yok ettiği gerçeği görülmeli” dedi. İslam coğrafyasının artık savaş, şiddet ve vahşetle anıldığını belirten Görmez, masum canların katledildiğini, şehirlerin tarihî ve kültürel dokusunun yok edildiğini vurguladı.
BİLİNCE İHTİYACIMIZ VAR
Modern zamanın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Görmez, dinlerin çağlar üstü hikmet ve hakikatlerden uzak düştüğünü aktardı. Birlikte yaşamının önemini anlatan Görmez şöyle devam etti: "Birlikte yaşama ahlâkı konusunda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç var. Hukuksal zemin ahlaki ilkelerle beslenmedikçe ırkçılık, ayrımcılık ve artık neredeyse bir endüstriye dönüşerek yaygınlaşan İslamofobinin önüne geçilmesi mümkün değil.

 

yenişafak