Meal yarışmasında son hafta

Meal yarışmasında son hafta

Türkiye’nin 41 ilinde düzenlenecek olan yarışmaya şu ana kadar toplam 1480 kişi başvuru yaparken yarışmaya son başvuru tarihi ise 11 Kasım olarak belirlendi.

Türkiye'nin 41 ilinde düzenlenecek olan yarışmaya şu ana kadar toplam 1480 kişi başvuru yaparken yarışmaya son başvuru tarihi ise 11 Kasım olarak belirlendi.

KURAN'I HERKESİN ANLAYABİLMESİ İÇİN

Kuran-ı Kerim mealinin de yarışma kapsamına katılmasının temel amacı ise İlahi mesajın en öz biçimde anlaşılabilmesini sağlamak.

KAB Platformunun düzenlediği yarışmayı ülkemizde her yıl düzenlenen diğer Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarından ayıran nokta ise ilk kez Kuran-ı Kerim'in mealinin de anlama uygun şekilde okunması şartının getirilmesi.

KURAN TİLAVETİ, SABAHIN ESRARINA KARIŞACAK

KAB Platformu'nun düzenlediği ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan yarışmanın eleme ve final safhalarının tamamı Sabah namazını müteakip organize edilecek. Böylece, Türkiye'nin dört bir yanındaki Kuran bülbüllerinin sesleri, seher vaktinin esrarına karışacak.

Türkiye'nin 7 bölgesinde düzenlenecek olan yarışmaların il finalleri 15 Kasım'da, bölge finalleri 7 Şubat- 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olup yarışma finali ise 30 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek.

CEZAEVLERİNE KURAN-I KERİM MEALİ

Kurulduğu 2007 yılından bu yana Kuran-ı Kerim'in yüce mealini 400 bin kişiye ulaştıran KAB Platformunun hedef kitlesinde kader mahkumları da yer alıyor. Platform bugüne kadar Sakarya, Midyat, Ümraniye, Kartal - Maltepe cezaevlerindeki mahkûmlara Kuran-ı Kerim meali ulaştırdı.