Mavi Marmara Sinevizyonu-VİDEO

Mavi Marmara Sinevizyonu-VİDEO

Tam bir yıl önce Akdeniz’de İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi...

Her türlü temel ihtiyaç maddesinden yoksun olan Gazze halkı için acil bir yardım koridoru oluşturmak ve hukuk dışı İsrail ablukasını kırmak için geçen sene Mayıs ayında yola çıkan I. Özgürlük Filosu, uluslararası sularda korsanca bir saldırıya uğramış ve bu saldırı neticesinde 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilirken 56 gönüllü de çeşitli yerlerinden yara almıştı. Sivil insanların iradeleriyle ortaya konan bu onurlu eylemle, dünya bir kez daha Filistin gerçeğiyle yüz yüze gelmişti.


Abluka altındaki Gazzeye insani yardım malzemesi götürürken İsrail ordusunun Mavi Marmara gemisine düzenlediği kanlı saldırıda şehit olan Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım Edirnekapıdaki kabirleri başında anıldı.

Şehitler kabirleri başında anıldı Mavi Marmara'ya yapılan insanlık dışı saldırının yıldönümünde çeşitli etkinliklerle hem Mavi Marmara katliamını hem de Gazze ablukasını yeniden kamuoyunun dikkatlerine sunan İHH İnsani Yardım Vakfı dün akşam gerçekleştirdiği anma yürüyüşü ile on binlerce Filistin sevdalısını bir araya getirdi. Kalbi Filistin için atan on binlerce kişinin Taksim Tünel'den başlattığı yürüyüş Taksim'de son bulurken burada da Özgürlük Filosu'nu oluşturan partner kuruluşların selamlama konuşmaları ve dualarla birlikte sanatçıların ezgi sunumları gerçekleşti.

İsrail askerlerinin hunhar saldırısında şehit edilen Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım'ı ikindi namazını müteakip kabirleri başında andık.  Anma programına şehitlerin yakınları, arkadaşları, Mavi Marmara aktivistleri ve vatandaşlar katıldı.