Macron ve  Siyonist Netanyahu İran'a Karşı Ortak Çalışmlar Yapacak

Macron ve Siyonist Netanyahu İran'a Karşı Ortak Çalışmlar Yapacak

Macron ve Netanyahu, İran'ın faaliyetlerine karşı birlikte çalışma niyetlerini doğruladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın Ortadoğu'daki "istikrarsızlaştırıcı" faaliyetleri karşısında ve Tahran'ın Rusya'ya yönelik saldırısında Rusya'ya "desteği" karşısında "birlikte çalışma" konusundaki kararlılıklarını ifade ettiler.

Macron, Netanyahu ile Paris'te bir akşam yemeğinin ardından İran'ın nükleer programdaki "pervasız acelesini" de kınadı ve Tahran'ı bu yolu sürdürmenin "sonuçsuz" kalmayacağı konusunda uyardı.

Fransa cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, Macron'un "İran'ın devam etmesi halinde kaçınılmaz olarak sonuçları olacak pervasız fevriliği karşısında gerekli kararlılığı" göstermesi gerektiğini belirtti.

Elysee, yetkilileri Macron ve Netanyahu'nun "İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetleriyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdiklerini" de sözlerine ekledi.

, "Cumhurbaşkanı (Macron), İran'ın Ukrayna'daki Rus saldırganlığına verdiği desteğin İran'ı artan yaptırımlara ve izolasyona maruz bıraktığını hatırlattı" dedi.

Çarşamba günü Netanyahu, Ukrayna'ya silah tedarikini düşünmeye artık hazır olduğunu söyleyerek, stratejide büyük bir değişiklik gibi görünen şeyi duyurdu.


Şimdiye kadar İsrail, özellikle Suriye'de konuşlandırılmış Rus ordusunun varlığından dolayı tarafsız kalmaya hevesliydi.

İsrail tarafı, Tahran'ın Rusya'ya ekipman sağlayarak Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa giderek daha fazla dahil olmasının Batı ülkelerini İsrail'in ezeli düşmanı İran üzerindeki baskıyı artırmaya sevk edeceğini umarak bu ziyareti özellikle İran meselesine odaklamayı hedefliyor. .

Öte yandan İran, İsrail'i nükleer programını hedef alan kendi topraklarında veya İsrail'in daha önce İran çıkarlarına yönelik hava saldırıları düzenlediği Tahran'ın müttefiki Suriye'de birkaç saldırının arkasında olmakla suçluyor.