LYS Maratonunun ilk Adımı Tamamlandı

LYS Maratonunun ilk Adımı Tamamlandı

LYS, 19 Haziran Pazar günü yapılacak matematik sınavı ile devam edecek

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci, dört yıllık fakültelere yerleşmek için Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek. LYS oturumları bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu gerçekleştirilen 5 oturumda tamamlanacak.  

Adaylar, bugün (18 Haziran 2016) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı’na girdi. Saat 10.00’da başlayan sınavda öğrenciler, Tarih, Coğrafya-2, Felsefe grubu, Din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerine ait soruları yanıtladı. 

LYS maratonu, 19 Haziran Pazar günü yapılacak matematik sınavı ile devam edecek. Adaylar LYS-1'de; matematik testinde 50, geometri testinde de 30 soru yanıtlayacak.

İkinci hafta da oturumlar devam edecek

LYS oturumları 25-26 Haziran'da da devam edecek. LYS-5 (Yabancı dil sınavı) da 25 Haziran cumartesi  saat 14.30'da başlayacak. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Sabah 10.00'da da LYS-2 (fen bilimleri sınavı) gerçekleştirilecek. Adaylar, fizik, kimya ve biyoloji testlerini cevaplayacak.

LYS maratonunun son sınavı olan LYS-3, 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Öğrenciler, LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 derslerine ait soruları cevaplayacak.