Lüks Konutlarda WC Aldatmacası

Lüks Konutlarda WC Aldatmacası

Özellikle de muhafazakar kesime daire satan müşteri pörtföyü daha ziyade İslami kesimden olan bazı firmaların bu detayı atlamaları ve önemsememeleri çok manidar ve düşündürücüdür.

TUVALET ALDATMACASI
Yeni yapılan çağdaş yaşam koşullarını müşterilerine sunan yeni sitelerde eski tuvalet anlayışı tamamen unutulup yada yok sayılarak alafranga tuvaletli dairelerle yeni bir açılım ve anlayışla insanlık ayıbına imza atılıyor.

Muhafazakar olarak bilinen firmalar bile kendilerine güvenip ev satın alan ve inançlarına uygun insanlarla bir arada yaşamayı arzulayan üyelerine normalmiş gibi alafranga wc li daireleri sözüm ona modern ve yeni bir konsept anlayışıyla satıyor.

İslami hacet gidermeye uygun olan ve bildik olan ve alaturka olarak bilinen taşlı tuvaletler artık yeni satılan dairelerde tarih oldu ve tamamen Yahudi ve/veya Hiristiyan anlayışı olan yeni alafranga taşlı wc ler artık Müslümanların evinde kullanılmaktadır.

Hele büyük m2'li dairelerde bir evde 3 adet farklı lavabo olmasına rağmen içlerinden birinde bile bildik, alışılan, tercih edilen, kullanımı kolay, hijyenik ve taharete uygun alaturka wc nin kullanılmaması veya tercih edilmemesinde bir kasıt olabileceği tartışma konusudur.

Ya daireyi alırken firmaya söyleyerek özel istek üzerine değiştirme başarısını göstereceksiniz ki o da her daim mümkün olmayabilir çünkü şantiye ortamında firma bunu kendisine ek yükümlülük olarak kabul eder yada atlayabilir çünkü mevcut düzeni bozmak müteahhide maliyet demektir ya da daireyi alanın wc bölümünde dairenin yapısını bozdurarak ekstra masrafla ancak bu sorunu kendi imkanları ile giderebileceği ve insanın evde kullandığı en önemli bölüm olan wc nin başarısız türk mühendisleri tarafından projelerde kıyıma uğraması ve Avrupai konut yada yaşam adına mesleki olarak yaptıkları bu hata yada eksiklik akıllara soru işaretleri getirmektedir.

Özellikle de muhafazakar kesime daire satan müşteri pörtföyü daha ziyade İslami kesimden olan bazı firmaların bu detayı atlamaları ve önemsememeleri çok manidar ve düşündürücüdür.

Ayrıca, artık evlerde özel wc de yok. Tuvalet işi banyo içinde yada ebeveyn odanın banyolarına konulan alafranga taşlarla tuvalet sorunu çözülüyor. Bir banyo içine konulan alafranga wc ile sorunu çözen ayrıyeten wc yapmaya gerek duymayan proje sahibi firmalar müşterilerine wc'nin m2 sinden tasarruf yaparak dairede daha fazla net kullanım alanı oluşturulmaya gayret ediyorlar. Wc olmasın ama dairede kullanılan net alan m2si çok olsun.

Bilinmesi gereken bir bilgide bazı sitelerin internetteki projelerinde wc var ve alaturka gibi gözüktüğü halde örnek daireyi gezdiğimizde wc nin alafranga olmasıda projeyi yanlış satmakla ve müşterisini kandırmakla ve bunu dayatmakla vebal altına giren firma sahipleri ve yöneticileri bunun hesabını nasıl verecekler?

Yaşlılara, hastalara yada özürlülere göre kullanımı uygun olabilen iki wc nin birinin böyle olması tercih edilebilirken sanki her evde sadece yaşlılar, hastalar ve özürlüler yaşıyormuş gibi düşünen ama İslami usule göre aynı evde yaşayan normal bir bireye göre defi hacette sıkıntı oluşturan alternatif olarak alaturka taşları projelerinde kullanmayan ve bireyin wc kullanım değerini hiç eden firmalardan bazıları aşağıda sunulmuştur :

Firma A Proje adı Lokasyon Konut Türü Proje Aşaması

İhlas Holding A.Ş. Bizimevler 2 Bahçeşehir Lüks Site Devam Ediyor

Kiptaş Finanskent Alibeyköy Lüks Site Devam Ediyor

Albayrak A.Ş. Güneş Park Evler Halkalı Lüks Site Bitti. Satışta.

Buket&Akyapı İnşaat Laleşehir Halkalı Lüks Site Bitti. Satışta.

Yeni Örnek İnşaat Başakşehir Konakları Başakşehir Lüks Site Devam Ediyor