Lise Öğrencilerine Zorla Eylem

Lise Öğrencilerine Zorla Eylem

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, Ergenekon'un 12. dalgasını protesto ettirmek için okul kıyafetleriyle eyleme zorlanıyor. Veliler isyanda..

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, okul yönetimi tarafından bugün zorla Anıtkabir'e götürülüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında ev araması yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve aynı soruşturmada tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal için Anıtkabir'de eylem yapılacak.

Ancak bu eyleme öğrenciler de istekleri dışında katılacak. İstanbul Erkek Lisesi yönetimi, öğrencilerini, okul kıyafetleriyle bu eyleme götürüyor. Anne-babalar duruma tepki gösterirken, ismini vermek istemeyen bir veli, oğlunun ve okuldaki tüm öğrencilerin Ergenekon soruşturmasına alet edilmek istendiğini söyledi. Veli, olayı şöyle anlatıyor: "Okul kıyafetiyle gidilmesi mecburmuş. Bütün okulun mazeretsiz katılması söylenmiş. 15 otobüsle günübirlik gidilecekmiş. Bir de bedava yapmışlar geziyi. Hâlbuki daha geçen hafta yaptıkları gezi için öğrenci başına 200 TL aldılar."

Olaya anlam veremeyen veli, işin aslını seyrettiği haberlerden öğrendiğini belirtiyor. Veli, "Türkan Saylan ve tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü için saat 14.00'te Anıtkabir'de tören yapılacağını duydum. Öğrencilere de tam 14.00'te orada olunacağı söylenmiş. Benim oğlum ve bütün okul öğrencileri bazı şeylere alet edilmek isteniyor. Ben kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Zaten eşim de il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunacak." dedi.