Lieberman'dan İtiraf

Lieberman'dan İtiraf

Eski İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, direniş hareketi Hamas’ın bölgede hızla büyüdüğünün altını çizerek İsrail işgalinin Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze'deki politikalarını eleştirdi. Öte yandan direnişteki bazı kaynaklar İsrail’in...

Eski İsrail Savunma ve Maliye Bakanı ve İsrail Evimiz partisinin şu anki başkanı Avigdor Lieberman, çatışmalar arasında yaşayıp, yeni bir Hizbullah’a müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Hamas'ın İslami Cihat ile aynı operasyon odasında oturduğunu vurgulayan Lieberman, kuralların Hamas tarafından belirlendiğini iddia etti.

“Hamas endişe verici bir büyüme sürecinden geçiyor, önünde hiçbir engel yok” diyen Lieberman Hamas’ın, 3 yıl içinde güneyin Hizbullah'ı olabileceğini belirtiyor. Hamas’ın yıkıcı silahlara sahip olduğunu belirten Lieberman, füzelerin Hadera’ya ulaşabilecek seviyede olduğunu sözlerine ekledi. Leiberman, "Gözlerimizin önünde başka bir Hizbullah inşa ediliyor ve görevi başındaki herkes sessizce izliyor” ifadesini kullandı.

Çatışmalar içinde yaşayamayacaklarını da belirten eski Savunma Bakanı, "Durumu değerlendirmeli ve Gazze'de olanların sorumluluğunu üstlenmeden güneyden gelen Hamas tehdidini ve yönetimini ortadan kaldırmanın mümkün olup olmadığını düşünmemiz gerekiyor" dedi. Lieberman ayrıca "Güvenlik kabinesinin her üyesi, bu sürecin ışığında, Hamas'ın silahlarının boyutu, hangi silahlara sahip olduğunu, üretim hızı, büyüklüğü ve üretim düzeyi hakkında net bilgileri araştırmalı. Önümüzdeki üç yıl için beklentiler neler, Hamas nerede olacak?" diye sordu.

Eski Savunma Bakanı son olarak "Hamas, tugaylardan ve taburlardan oluşan bir ordu haline geldi ve tıpkı Hizbullah'ta olduğu gibi, herkes bu yetenek birikimini görmezden geliyor” dedi. Direnişten kaynaklar: İsrail suikastları durdurma sözü verdi Bu arada Direniş'teki kaynaklar, Cumartesi günü Mısır'ın arabuluculuğundaki ateşkes anlaşmasında "tarafların" ifadesinde örtülü olarak ima edilen suikastları durdurma konusunda ilan edilmemiş bir İsrail taahhüdü aldığını söyledi.

Aynı bağlamda, İsrail işgalinin "Ulusal" Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, "İsrail"in Mısır'ın arabuluculuğunda ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Binyamin Netanyahu'nun ofisi tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre ise "sessizliğin sessizlikle karşılanacağı” belirtildi. Mısır medyası, Kahire'nin Filistin Direnişi ile İsrail işgali arasında Cumartesi 22.00'de yürürlüğe giren bir ateşkes için arabuluculuk yaptığını bildirmişti. (KHA)