Libya'dan Gazze'ye Silah Sevkiyatı

Libya'dan Gazze'ye Silah Sevkiyatı

Mısırlı askeri yetkililer çok sayıda silahın Libya-Mısır sınırından Mısır'a sokularak Sina yarım adasında Gazze'ye gönderildiğini duyurdu.

Mısırlı askeri yetkililer çok sayıda silahın Libya-Mısır sınırından Mısır'a sokularak Sina yarım adasında Gazze'ye gönderilmek üzere kara borsada satıldığını duyurdu.

Washington Post Gazetesi'nin Perşembe günü yayınladığı habere göre, Mısırlı asker yetkililer Muaammer Kaddafi'nin Ağustos ayında devrilmesinden bu yana omuzdan atış yapılan uçaksavar füzelerin Sina'dan Gazze'ye tünellerden kaçırılmaya çalışıldığını bildirdi.

Sina'da silah ticareti yapan tüccarlar ise karaborsada satılan silahların çoğunun füze, uçaksavar silahlardan oluştuğunu bildiriyorlar. Gazete aynı zamanda bu hassas bölgedeki silah ithalatının İsrail'i endişelendirdiğini belirtti.

Mısır'ın eski askeri istihbarat generali emekli Samih Seyfulyezel yaptığı açıklamada "Biz, Mısır'ı Silah kaçakçılığı yapan bir ülke olarak görmek istemiyoruz. Bazı Filistinli grupların Libyalılarla uçaksavar silah ve füzeleri elde etmek için bir anlaşma yaptıklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Gazete Sina'daki bu güvenlik krizinden ötürü İsrail ve Amerikalı yetkililer arasında endişenin arttığını, Mısır'ı Gazze ve İsrail'in bulunduğu bu hassas bölgede güvenliği sağlayabilmek için daha çok çaba sarf etmeye çağırdı.

isra haber