Leman'ın Terbiyesizliğine Aliya'lı Kapak

Leman'ın Terbiyesizliğine Aliya'lı Kapak

Leman diye mizah dergisi olduğunu iddia eden bir dergi kapağında TSK bünyesinde generallerin emekliliğe ayrılma krizini Allah'ın selamını küçümsemeye, tiye almaya dönüştürdü.

Leman diye bir dergi. Mizah dergisiymiş. Yıllardır çıkıyormuş. Türk medyası ne kadar Türk ise Leman da Türk mizahının temsilcisi bir dergi anlaşılan.
Söz konusu derginin kapağında Tayyip Erdoğan askerlere Selamün Aleyküm derken, askerler de Aleyküm Selam diye selamı alıyorlar.
Bir mizah dergisi de bununla mizah yapıyor. Nerde burda mizah?27805

Yıllarca okullarda, resmi kurumlarda, beyaztürklerin şirketlerinde Selamün Aleyküm dedirtmediniz insanımıza. Selamün Aleyküm diyene, burası kahve değil, okul dediniz. İşyerlerinizde çalışan dindar, yerli, Anadolu insanları sizlere yanlışlıkla Selamün Aleyküm bile diyemediler... Neyden korktularsa, nasıl korkuttuysanız, neyle korkuttuysanız!!!

Ne demek istiyor bunlar? Tayyip Erdoğan şeriat getirecek mi demeye çalışıyorlar?
Şeriat gelse, selamün aleyküm dense bunların neresine ne olacakmış ki bu kadar selamün aleykümsüz bir dünyaya dalma meraklısı bunlar?
Sanki "meraba asker" çok laik!
Merhaba Arapça bir kere!
Asker de Arapça!
Askerin cevabı "sağol" ise bu solcu görünmeye (ama sadece görünmeye) çok meraklı mizahçıların pek de sevmedikleri bir yönü, kesimi içeriyor: sağ!

Biz tam da bu noktada, ismi de kendisi de izzetli, yüksek bir lider olan Aliya İzzetbegoviç'in Avrupa'nın ortasında askerini selamladığı o müstesna güzel anın videosunu hatırlıyor, sizlere Anadolu topraklarındaki kışlalarımız için de dua olsun maksadıyla takdim ediyoruz!


Asım Gültekin haber verdi

Not: Bazı kafası karışık okurlar burada Allah'ın selamı tiye alınmıyor ki diyebilir. Nedir o zaman, nedir mizah olan, bunların mizah yaptıklarını sanmalarına sebebiyet veren nokta nedir bu karikatürde? Nedir? Nedir hicvettiklerini, eleştirdiklerini sanmalarına sebebiyet veren nokta nedir? Selam ise işte bakınız Aliya'nın selamı!! Bomba gibi, canım benim Aliyam! Keşke Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri de öyle selamlar verebilseler... Ama ama o yüzyıllık batıcılık kabusu yok mu, batıcılık önyargıları, o yargılar Tayyib gibi bir imama bile (aman ne kötü bir tehlike başımızda bir imamın olması, aman aman!) Selamün Aleyküm dedirtemiyor! Bu mizah diktatörleri batacak bir gün batacak, utançlarından yerin dibine batacaklar vicdanları varsa! Selamı tiye aldıkları için! Allahın selamından güzel ne olabilir hay kafalarına batı çarpmış modernkafasıkarışık bireyler hay!

 

dünyabizim