Kutlu Doğum Haftası büyük katılımla kutlanıyor

Kutlu Doğum Haftası büyük katılımla kutlanıyor

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, İnegöl Belediyesi sponsorluğunda, İnegöl’de faaliyetlerde bulunan ‘Aile Hayatını İyileştirme Derneği’ (AHİD) tarafından düzenlenen geceye yoğun bir katılım oldu.

İnegöl Belediyesi sponsorluğunda, Aile Hayatını İyileştirme Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum gecesinde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Müftü Ahmet Tüccar birer selamlama konuşması yaptılar.
Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. M.Emin Ay, Hz. Muhammed (sav)'in aile hayatı ile ilgili konferans verdi.

Hz. Peygamber Efendimiz'e olan sevginin her geçen gün daha çok arttığını belirten Emin Ay, Kur'an-ı Kerim'in okunup anlaşıldıkça Alemlerin Sultanı'na olan sevginin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti.

Hz. Peygamber (sav)'in hayat sayfaları açıldıkça, O'nun tanınıp, daha çok sevildiğini söyleyen Prof. Dr. M. Emin Ay, "Bir gül açıldıkça nasıl kokusunu yayarsa, bizler de Peygamber Efendimiz'i tanıdıkça daha çok meftun oluyoruz. O, yeryüzünde tanındıkça daha çok sevilen tek insandır. Bizler O'nun hayatına, O'nun güzelliklerine muhtacız. Çünkü, O alemlere rahmet olarak gönderildi. Çünkü O en yüce ahlaklıydı. Peygamberimiz şöyle buyuruyor: 'Sizden herhangi biriniz, kalkıp abdest alsa, eşinin de kalbini kırmadan ikna etse, Allah onların günahlarını affeder, günahları parmaklarının arasından dökülüp gider.' Peygamberimiz'in işaret ettiği gibi ibadet paylaşmaktır. Sevgili Peygamberimiz ümmetinden, paylaşmayı eşleriyle birlikte yapmalarını istiyor. Demek ki, herhangi bir sıkıntımız var olduğunda, ilk paylaşacağımız kişi eşimiz olmalıdır. Sevgili Peygamberimiz'in hayatından bunu öğreniyoruz. Paylaşımın karşılıklı olduğunu da yine Peygamber Efendimiz'den öğreniyoruz. Nasıl ki, erkek hanımıyla dertlerini, sıkıntılarını paylaşıyorsa, hanımının da kocasıyla aynı şekilde tüm sıkıntılarını ve dertlerini paylaşması gerekiyor. Bunun bir hak olduğunu da yine Peygamber Efendimiz buyuruyor" dedi. Daha sonra, AHİD görevlileri tarafından salona girişte herkese gül dağıtıldı. Üzerine Hz. Muhammed (sav)'in 3 hadisinin iliştirildiği güllerin isabet ettiği kişilere çeşitli hediyeler verildi. Ünlü Şiirhan Dursun Ali Erzincanlı ise seslendirdiği "Peygamberimizi ve O'nun dönemindeki savaşları, olayları" anlatan şiirleriyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Peygamber Efendimiz'in eşlerine verdiği değer
Hz. Muhammed'in Allah'ın en sevgili kulu, Habibullah olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, O'nun aile hayatına verdiği önemin, eşlerine karşı gösterdiği vefada açıkça görüldüğünü belirterek, Mekke'nin fethinde Mekke'ye giren Hz. Peygamber'e, geceyi nerede geçirmek istediğinin sorulduğunu, O'nun da Hz. Hatice'nin mezarının karşısında bir çadır kurulmasını, geceyi orada geçirmek istediğini bildirdiğini, aynı şekilde Hz. Aişe'nin 'Beni seviyor musun ya Resulallah, Peygamberin eşi olma şerefine nail görüyor musun?' şeklindeki sorusuna da 'Sana olan sevgim kördüğüm misalidir. Ya Aişe, kördüğüm nasıl sağlam ise, işte seni öylesine seviyorum' diye cevap vererek eşlerine ne kadar değer verdiğini gösterdiğini ifade etti.

Ereğli'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
Zonguldak'ın Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanılan Kutlu Doğum Haftası sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Osman Aydın, Kutlu Doğum Haftası'nın ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Bugün Ereğli Belediyesi Düğün Salonu'nda saat 20.30'da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından "İslam'da Aile" konulu konferans verileceğini belirten Aydın, "İlçe Müftülüğümüz 2009 yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına bir dizi etkinliklerle katılacaktır. Bu amaçla hafta kutlamaları içinde yapılacak faaliyetleri belirlemek üzere kutlama komisyonu oluşturularak hafta kutlamalarında yapılacak etkinlikler belirlendi, planlamalar yapıldı. Konferanslar, Kutlu Doğum Aşı, kermes, musıki konseri, ziyaretler, fakirlere yardım, kitap dağıtımı, gül ve broşür dağıtımının planlandığı programlarda aile konusu işlenecektir. Ereğli Belediyesi karşısında bulunan Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açılan kitap sergimiz de bir hafta boyunca açık kalacak" dedi. Aydın, kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydetti.

Bafra'da Kutlu Doğum etkinlikleri başladı
Samsun'un Bafra ilçesinde, Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya gelişinin yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler başladı. Bafra Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed'in 1438. Kutlu Doğum yıldönümü münasebetiyle hazırlanan etkinlik, Bafra Müftülüğü Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Programda konuşan Bafra Müftüsü Burhan Keleş, 14-20 Nisan 2009 tarihleri arasında Bafra ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılacağını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası, Peygamber Efendimiz'i sevme ve anlama haftasıdır. O'nun getirdiği kuşatıcı rahmeti içimizde hissetme dönemidir" dedi. "Hazreti Muhammed (sav) bize varlığımızın nihai manasını kavratıyor" diyen Keleş, "Biz de sıradan bir canlı olmadığımızı, Allah'ın yeryüzündeki iyilikleri doğrulukları yapmaya vazifeli bir halifesi olduğumuzu kavrıyoruz. Her insan kutsaldır ve Allah'ın yeryüzüne gönderdiği, güzellikler yapmakla memur kıldığı bir insandır. Bunun için dinimizin özünde insan sevgisi var. Herkesi böyle bir sevgiyle sevebilmeyi bize Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) öğretti" diye konuştu.

Muş'ta "Kutlu Doğum" seferberliği
Kutlu Doğum Haftası programına Muşlu esnaflardan tam destek geldi. Muş'ta şehir içi dolmuşlar ücretsiz yolcu taşıyacak, çay ocaklarının birçoğu ücretsiz çay dağıtacak, taksiciler yüzde 50 indirimli hizmet verecek, yine birçok esnaf indirim yapacak. İl Müftülüğü ile görüşerek Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bedava hizmet vereceklerini bildiren esnafın kararı, Peygamber Efendimiz'e olan sadakatin bir göstergesi olarak tanımlandı. Konu ile ilgili bilgi veren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu Muş esnafının Kutlu Doğum Haftası'nda tam destek verdiğini ifade etti. Demirtürkoğlu, "Salı günü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Dolmuşlarımız akşam saat 17.00'ye kadar ücretsiz yolcu taşıyacaklar. Taksilerimiz yüzde 50 indirimli çalışacak, birçok çay ocağımız ücretsiz çay dağıtacak. Bunların dışında birçok esnaf indirim yapacak. Bunun yanın da afişlerimiz var esnafa dağıtacağız bununla diğer esnafların da kampanyaya destek vermelerini sağlayacağız§" dedi.

Mersin Valisi Aksoy: Kutlu Doğum Haftası, Peygamberimiz'i ve İslâmiyet'i topluma anlatmak için iyi bir fırsattır
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Kutlu Doğum Haftası"nın Hz. Muhammed (s.a.v) ve İslâmiyet'i topluma anlatmak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinin açılış töreninde konuşan Vali Aksoy, Kutlu Doğum Haftası'nın birtakım etkinliklerin yapıldığı bilimsel çalışmaların ortaya konduğu yoğun bir hafta olduğunun kaydetti. Bu sebeple bu haftayı bütün boyutları ile en iyi şekilde değerlendirmek ve toplumumuzu bilgilendirmek adına güzel bir fırsat olduğunu anlatan Aksoy, "Bu haftayı dinimizi en iyi şekilde anlamak ve anlatmak için güzel bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekir" dedi. Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) ve onun insanlığa getirdiği İslâmiyet'in topluma anlatılarak toplumun bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aksoy, bu konuda en büyük görevin ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile İl Müftülüklerine düştüğünü kaydetti. Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy ise bu topraklarda yaşayan insanları aynı duygu ve düşünce etrafında birleştiren en önemli motifin 'Peygamber Sevgisi' olduğunu söyledi. "Bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed'in barış ve huzuru vaad ederken bütün insanlara kardeşliği sevgiyi ve iyiliği emretmiştir" diyen Ersoy, "Bugün bu mesaj daha da önemli hale gelmiştir. En küçük anlaşmazlıkların kavgaya dönüştüğü, insanların barış ve huzur aradığı dünyada hoşgörüye karşılıklı saygı ve sevgiye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Biz bu ihtiyaca barış ve sevgi modeli olan peygamber sevgisiyle cevap vermeliyiz" diye konuştu.