Kurmay Albay Dursun Çiçek kimdir?

Kurmay Albay Dursun Çiçek kimdir?

Genelkurmay Harekât Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen 'darbe planı'nın altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in bazı Ergenekon sanıkları ile geçmişte mesai arkadaşlığı yaptığı ortaya çıktı.

Dursun Çiçek 1995 yılında Şırnak'ta Özel Amfibi (hem kara hem denizde görev yapan) Tabur Komutanlığı görevinde bulunmuş. Aynı dönemde Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz de Şırnak'ta görev yapıyordu. Geçtiğimiz aylarda Güneydoğu'daki cinayetlerle ilgili tutuklanan Kayseri Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz de 1995'te Şırnak Cizre'de tabur komutanlığı görevinde bulunuyordu. Temizöz o dönemde meydana gelen faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Albay Dursun Çiçek'in Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dalı'nda doktora yaptığı belirlendi. Çiçek'in 2005 tarihli doktora tezinin konusu ise 'Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi'.

1960 Tokat Reşadiye'ye bağlı Umurca köyünde doğan Dursun Çiçek, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu'ndan mezun olmuş. Çiçek, 1976 yılında girdiği Harp Okulu'nu da 1980 yılında devre üçüncüsü olarak bitirmiş. 1988 yılında Harp Akademisi'ni kazanan Albay Çiçek, 1990-94 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda görev yapmış. Albay Çiçek 1994'ten sonra 15 ay süre ile Şırnak'ta Özel Amfibi (hem kara hem denizde görev yapan) Tabur Komutanlığı görevlerinde bulunmuş. 1997 yılında bir süre Arnavutluk'ta görev yapan Çiçek, 2004 yılından beri Genelkurmay Bilgi Destek Daire başkanlığı görevini sürdürüyordu.

ZAMAN


Etiketler: Genelkurmay Kurmay Albay Dursun Çiçek