Küresel Isınma 1 Milyar İnsanı 'Mülteci' Yapacak

Küresel Isınma 1 Milyar İnsanı 'Mülteci' Yapacak

Küresel ısınma sonucu meydana gelen iklim değişikliklerinin su kaynaklarını kurutması ve tarım ürünlerinin azalmasına yol açması sonucu, 2050 yılında 1 milyar insanı mülteci yapacağı açıklandı.

Küresel ısınma sonucu meydana gelen iklim değişikliklerinin su kaynaklarını kurutması ve tarım ürünlerinin azalmasına yol açması sonucu, 2050 yılında 1 milyar insanın başka yerlere göç etmek zorunda kalacağı açıklandı. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'ne katılan bilim adamları, küresel ısınmaya neden olan sera gazlarının çoğalmasında, gelişen ülkelerin 'üretim hırsı'nın büyük payı olduğunu duyurdu.

Panele katılan bilim adamlarının yayınladığı raporda "1,8 - 3,0 derece artacak olan sıcaklıklar yüzünden en az 1 milyar insan yerlerini değiştirmek zorunda kalacak. 2080 yılına geldiğimizde bu sayı 3,2 milyarı bulacak. Dünya nüfusunun 3'te 1'i susuzluk, 600 milyon insan açlık çekecek. Deniz kıyılarında yaşayan 7 milyon insan ise sellerle boğuşacak" ifadeleri yer aldı.