Kurban İbadet,Paylaşmak,Berekettir(FOTO)

Kurban İbadet,Paylaşmak,Berekettir(FOTO)

İHH 19.yılında 125 ülke ve bölgeye sizlerle Kurbanın bereketini taşıyor. Bu bayram da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak paylaşmanın ve yakınlaşmanın mutluluğunu yaşayacağız

1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamızı gerçekleştirmiştik. Bir ülkeden başlayan çalışmamız, sonra 10'a, ardından 40'a, 60'a, 100'e, derken 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybemizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık.

Nasıl bağış yapabilirim?

Kurban kesimi için İHH'ya vekâlet veren bağışçılarımız aşağıdaki yöntemlerden biri ile kurbanlarını vakfımıza ulaştırabilir:

- Vakıf merkezine gelerek elden

- Banka hesap numaraları aracılığıyla

- Posta çeki hesabıyla

- Online bağışla

- Tele bağışla

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

•Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.
•Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.
•Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.
•Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.
Bu bayram da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak paylaşmanın ve yakınlaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Uzakdoğu'dan Latin Amerika'ya dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacak, bayramlık elbise ve kırtasiye dağıtımlarında bulunacağız.

Ayak bastığımız topraklardan tebessüm kareleri, yeni gülen yüzler getirmeye devam edeceğiz.