"Kur"an yasağı artık kalksın"

"Kur"an yasağı artık kalksın"

Okulların tatil olmasına sayılı günler kala veliler çocuklarını Kur’an kurslarına göndermek istiyor, ancak Anasol-M döneminde getirilen 12 yaş sınırlaması hâlâ devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, "Yaz Kur'an kurslarımız için 12 yaş sınırında ısrar etmek isabetli değil" demiş olmasına ve kurslara giden çocukların yüzde 80'i ilkokul çağında olmasına rağmen 12 yaş dayatmasında ısrar ediliyor. Yaz tatili için kurs açan bale, dans, buz pateni kulüplerinde hiçbir yaş ayrımı yapılmazken, Kur'an kurslarına getirilen kısıtlamayı eleştiren ilahiyatçılar ve eğitimciler, önemli uyarılarda bulundular.

"ÜZÜCÜ OLAYLARDAN DERS ALALIM"

Diyanet İşleri'nde 45 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Abdullah Özbey, kısıtlamanın ideolojik olduğunu belirterek, TBMM'yi göreve çağırdı. Toplumda inançsızlık ve ahlaksızlığın yaygınlaştığını vurgulayan Özbey, "Son günlerde yaşadığımız üzücü olaylar ders niteliğindedir. Cinnetler, cinayetler, uyuşturucu ve alkol kullananların yaş oranlarındaki düşüşler toplumdaki manevi çöküntüye işarettir. Bu çöküntüden toplumu kurtaracak yegâne güç Kur'an'dır" dedi.
"MANEVİ EĞİTİM ENGELLENMEMELİDİR"

"28 Şubat ürünü yasak ve kısıtlamalar derhal TBMM gündemine alınmalı ve sorun çözülmelidir" çağrısında bulunan Özbey, "Ülkede spor kulüplerinde, dans kurslarında hiçbir kısıtlama yok iken evlatlarımıza kendi dinini yasaklamak en büyük çelişkidir. Annelerini öldüren, arkadaşlarını kesen yeni bir nesil istemiyorsak, çocuklarımızın manevi eğitim almaları engellenmemelidir" diye konuştu.

"YAŞANANLAR 28 ŞUBAT'IN SONUCUDUR"

Özerk Diyanet Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik de, gençliğin köklerinden haksız kısıtlamalar sonucunda koparılmaya başlandığını belirterek, "Ülkeye hizmet etme yarışında olan imamlar manevi eğitimi yüksek bir nesil meydana getirmek için çaba sarf ederken, çocukları camilerden uzak tutan anlayış derhal terk edilmelidir. Bugün yaşadığımız olaylar, 28 Şubat yasaklarının sonucudur" dedi.

Etiketler: Kur'an yasak 28 Şubat yaş sınırlaması bale dans buz pateni kulüp