Kudüs"ü korumak için beşeri bir kalkan
Kudüsü korumak için beşeri bir kalkan oluşturmaya çağıran Salah: Siyonist Tecavüzlere Karşı Durmak İçin Dini Bir Merci Kurulmalı dedi.
Salah, Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı saldırılardan İslam ülkelerinin de sorumlu olduğunu söyledi.
1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Mescidi Aksa ve Kudüs'ü korumak için Kudüs ve Filistin halkından canlı kalkan oluşturmalarını istedi.
Dün (20 Ağustos Perşembe) işgal altındaki Kudüs'te yapılan bir toplantıda konuşan Salah, "Sahip olduğumuz beşeri zenginliğimizle aslında gerçek bir güce sahibiz. Binlerce kişiyle Mescidi Aksa'da nöbet tutmamız gerekir. Bu şekilde göstereceğimiz direnişle Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütü'nden daha etkin bir güç haline gelebiliriz" dedi.
Kudüs şehri ile Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı tecavüzlerden İslam ülkelerinin de sorumlu olduğunu belirten Salah şöyle devam etti: "İslam âleminin suskunluğuna ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu suskunluğa paralel olarak Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik bu saldırıları da anlayamıyorum. Terör devletinin Mescidi Aksa'ya zarar vermeye devam ettiği bir süreçte bazı Arap ülkelerinin bu varlıkla ilişkileri geliştirmeyi düşünmelerini de bir türlü anlayamıyorum."
Konuşmasında "Kudüs'ü destekleyecek İslam ülkelerindeki ses nerede? Makam ve mevkilerimizden daha önemli olan Kudüs ve Mescidi Aksa'yı korumak için ortaya koyduğumuz fedakârlıklar nerede?" diye soran Salah, Mescidi Aksa'yı korumak isteyenlerin öncelikle buradaki halka sahip çıkmaları, bu halka sahip çıkmak için de bir stratejiye sahip olmaları gerektiğini belirterek, Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik Siyonist saldırılara karşı duracak, Filistin halkının şikâyet ve sorunlarına çözüm bulacak dini bir merciin kurulmasını istediklerini söyledi.
Mescidi Aksa'nın 40 yıl önce yakılmasının birçok mesaj taşıdığını belirten Salah, bu yangının aslında Müslümanların, Arap ve İslam ülkelerinin onur ve haysiyetini de yakan bir ateş olduğunu belirterek, "Bu onur ve haysiyet ancak işgalin sona ermesiyle tekrar geri gelebilir. Yangın çok acı, kötü ve korkunçtu. Fakat bundan daha korkunç olanı, işgalin hâlâ devam etmesidir. İşgal devam ettiğine göre, Mescidi Aksa'daki yangın da her gün devam ediyor demektir" şeklinde konuştu.
FİEM
