Küçük Kürd Kızın'dan Nasihat

Küçük Kürd Kızın'dan Nasihat

Ben Kürt’üm. Türkleri sevmeyecek miyim" diye soran minik Zeynep, "Ben belki Kürt olmayı istemedim. Allah istedi benim Kürt olmamı.

Mersin'de özellikle Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların bulunduğu, gösteri ve olayların sıkça yaşandığı Güneş Mahallesi'ndeki Güneş İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri, Bitlis'teki hain saldırıda 5 polis memurunun şehit olmasından dolayı Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz'e makamında "başsağlığı" ziyaretinde bulundu.

Tamamı Doğu ve Güneydoğu kökenli olan çocuklar, öğretmenleri ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner öncülüğünde gerçekleştirdikleri ziyarette üzüntülerini dile getirdiler.

'ÖĞRETMEN OLACAĞIM'

11 yaşındaki öğrencilerden Zeynep Yılmaz, polisleri daha önce hep kötü bildiklerini, hiç sevmediklerini belirterek, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner sayesinde polisleri tanıdığını ve çok sevdiğini anlattı.

kullan

"Ben Kürt'üm. Türkleri sevmeyecek miyim" diye soran minik Zeynep, "Ben belki Kürt olmayı istemedim. Allah istedi benim Kürt olmamı. Ben dünyaya Kürt olarak geldim. Kürt olarak da gideceğim. Ama taş atan eylemlere katılan değil, okuyan bir Kürt olacağım. Ben Kürt'üm Türk'ü sevmeyecek miyim? Hayır o da insan değil mi? Onun da iki gözü yok mu? Benim de iki gözüm var. Bunları ben öğretmenlerime de söyledim. Okuyan bir Kürt olacağım. Öğretmenim gibi bir öğretmen olacağım. Hasan Ağabeyi tanıdık, onun güzel yüzünü gördük, onun sesini duyduk, çok sevdik. Onu babamız gibi, annemiz gibi bildik" diye konuştu.

Küçük kızın konuşması üzerine Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner gözyaşlarına boğuldu. Güner, "Yaşlarının ötesinde bir düşünce. Şunu anladık ki Anadolu'nun dört bir yanında bu acıyı insanlarımız hissediyor. Bu ince düşüncelerinden dolayı, kendilerine insan sevgisini aşılayan büyüklerine teşekkür ederim" dedi.

habertürk