Kozmetik Batağındaki KADINLAR Avon'a240 Milyon $ Kazandırdı

Kozmetik Batağındaki KADINLAR Avon'a240 Milyon $ Kazandırdı

Dünyanın en büyük doğrudan satış yapan kozmetik markası olan Avon, Türkiye’de 220 bin kadından oluşan satış gücüyle toplam 240 milyon dolarlık ciroya ulaştı.

Doğrudan pazarlama yöntemi ile çalışan şirket, Türkiye"de beklentisinin üzerinde büyüyünce, 20 milyon dolarlık bir operasyon merkezi yatırımı yaptı.

Gebze"de kurulan tesisin açılış törenine katılan Avon Batı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Tedarik Zinciri Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Watson, Avon"un 2007 ilk çeyreğinde dünyada yüzde 9 büyürken Türkiye"de bu rakamın yüzde 30"u bulduğunu ve Çin"in ardından en fazla büyüme sağlayan ikinci ülke olduğunu belirtti. Watson, Türkiye"nin lokomotif ülke konumuna geldiğini ve Avon Türkiye"nin Avrupa"daki en güçlü 3. ülke olduğunu söyledi.

Pazarın % 20"sini aldı
Avon Türkiye Genel Müdürü Ron Griffiths ise 39 bin 867 metrekare alana kurulan yeni operasyon merkezinde 200"e yakın personelin çalışacağını söyledi. Merkezin aylık 9.5 milyon adet ürün dağıtma kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Griffiths, "Alınan siparişlere en fazla 36 saatte yanıt verebiliyoruz. 220 bin satış temsilcimiz bulunuyor ve bu en yakın rakibimizin 4 katı demek oluyor. 1.2 milyar dolarlık kozmetik pazarının yaklaşık yüzde 20"sini ilimizde bulunduruyoruz. 1993 yılında Eczacıbaşı ile ortak olarak Türkiye pazarına giren Avon, 2003 yılından bu yana yüzde 100 Avon sermayeli ve çok uluslu yapısı ile faaliyetlerini sürdürüyor" diye konuştu.