Körfez Ülkeleri Halk İsrail'i Sevsin Diye Konferans Düzeliyor

Körfez Ülkeleri Halk İsrail'i Sevsin Diye Konferans Düzeliyor

6 Arap ülkesi ve İsrail, bölge vatandaşlarına normalleşmenin faydalarını göstermeyi amaçlayan bir konferansa katılmak üzere Fas'ta bir araya geldi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail ve 6'dan fazla Arap ülkesinden hükümet yetkilileri, akademisyenler ve politika uzmanları, 5 Aralık 2022 Pazartesi günü başkent Rabat'ta başlayan ve üç gün sürecek "eğitim, Bölgede bir arada yaşama ve halklar arasındaki ilişkileri konu alan bir konferans düzenliyor

Atlantik Konseyi ile Jeffrey M. Talbenz ve faaliyetleri 5-7 Aralık tarihleri ​​arasında başkent Rabat'ta devam edecek.

Konferansa Sudan, Ürdün, Bahreyn, BAE, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail katılıyor. N7 Proje Direktörü Daniel Shapiro, " İbrani Anlaşmalarından bu yana, İsrail-Arap ikili ilişkilerindeki ilerleme etkileyici olmuştur" dedi .

Daniel Shapiro Konferans sırasında yaptığı konuşmada, "Şimdi bu ilerlemeye, gerçek bölgesel entegrasyona yol açan çok taraflı programlar ve kurumlar inşa etme ve normalleşmenin faydalarını bu ülkelerin vatandaşlarına gösterme çalışmaları eşlik etmelidir" dedi.

Atlantik Konseyi'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki çalışma direktörü William Wechsler, bölge hükümetleri ve ABD yönetiminin N7 girişimini, yaptıkları önemli çalışmalarda "kilit bir ortak" olarak gördüklerini söyledi.

Atlantik Konseyi, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, uluslararası ilişkiler araştırmalarıyla ilgilenen ve 10 bölgesel merkeze sahip bir sivil toplum kuruluşudur.

10 Aralık 2020'de İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu. Böylece Fas, BAE, Bahreyn'den sonra 2020 yılında İsrail ile normalleşmeyi kabul eden dördüncü Arap ülkesi oldu.