Körfez Ülkeleri ABD'yi Kızdıracak

Körfez Ülkeleri ABD'yi Kızdıracak

Lavrov, Körfez Konseyi ülkeleriyle işbirliğini ve Schulz'un Suudi Arabistan ve BAE'ye yaptığı ani ziyareti sırasında tartışacağı zorlu dosyaları tartışıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Körfez İşbirliği Konseyi'nden dışişleri bakanları, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 77. oturumunun oturum aralarında yaptıkları görüşmede iki taraf arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini ele aldı.

TASS haber ajansının aktardığına göre Lavrov, Cuma günkü toplantıda, "Rusya ve Körfez İşbirliği Konseyi arasındaki işbirliğimizi güçlendiriyoruz." Riyad toplantısında durumu ayrıntılı olarak ele aldık ve şimdi anlaşmaların nasıl uygulanacağına bakacağız. dedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un dün Suudi Arabistan dışişleri bakanları Faysal bin Farhan, Bahreyn'de Abdul Latif Al-Zayani ve Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki "troyka" üyeleriyle bir görüşme yaptığı belirtildi..

Açıklamada, iki tarafın görüşmede, siyasi diyaloğun geliştirilmesi ve ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere Rusya ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasındaki çeşitlendirilmiş işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik umutların ele alındığı, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi

Lavrov, “Orta Doğu'da adil, dengeli ve sürdürülebilir bir uluslararası ilişkiler yapısı oluşturmak için Rusya ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasındaki çok yönlü ilişkilerin ülkelerimizin halklarının yararına başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı ziyaret etmeden önce Cumartesi günü Suudi Arabistan'a gidecek.

Hükümet kaynakları dpa'ya verdiği demeçte, Schulz'un Arap Yarımadası'na ilk ziyaretinin Almanya'daki enerji krizine odaklanacak olsa da, Schulz'un insan hakları durumu ve güvenlik konularını da tartışacağını söyledi.

Almanya'nın gaz ithalatına mı, yoksa uzun vadede bölgeden hidrojene ilişkin ziyaret sırasında anlaşmaya varılıp varılmayacağı henüz belli değil.