Komutan Hattab(FOTO-VİDEO)

Komutan Hattab(FOTO-VİDEO)

Gençlik yıllarından itibaren zulüm ve işgal altındaki Müslümanların yanında yer aldı. Defalarca yaralanmasına zor şartlar içinde kalmasına...

 

Gençlik yıllarından itibaren zulüm ve işgal altındaki Müslümanların yanında yer aldı. Defalarca yaralanmasına zor şartlar içinde kalmasına rağmen cihaddan kardeşlerinin yanında olmaktan hiç geri kalmadı. Çeçenistan cihadında birinci ve ikinci savaş sırasında Rus güçlerine ağır kayıplar verdirdi.

1996 yılının sonbaharında Rusya"nın Çeçenistan dan çekilmesinden sonra Hattab Çeçenistan"da Milli Kahraman ilan edildi. Şamil Basayev ve Salman Raduyev gibi Çeçenistanın en büyük kumandanlarınında katıldığı bir törenle kendisine Üstün Cesaret Madalyası takdim edilip ayrıca Çeçen Hükümeti tarafından General rütbesi ile onurlandırıldı. Cevher Dudayev şehadetinden önce hal ve davranışlarıyla Hattabı her zaman takdir ettiğini göstermiştir.

Onun hayatı bütün müslüman gençlere örnek bir hayattı.Çeçenistan ve Kafkas gençlerinin İslami ve askeri eğitimlerini alması konusunda gayretli ve öncü isimler arasındaydı.

15 yılı aşkın cihad hayatında Çok istemiş olduğu şehadete 19 mart 2002 tarihinde onu cihad meydanlarında yenemeyenlerin ihaneti ile zehirlenerek şehid olmuştur.

Şehidimizi tekrar rahmetle anarken Rabbimiz den Onun derecesini Firdevsi Alaya yükseltmesini isteriz.



Alkavkaz

 

hattab22gw6.jpg

 

 

Hattab'ın Çocuğuna Mektubu