"Komplolara Karşı Tek Yol İslami Vahdet"

"Komplolara Karşı Tek Yol İslami Vahdet"

Tunuslu insan hakları aktivisti Abdulkafi, Tahran'da düzenlenen İslami Vahdet konferansında komplolarla baş etmenin yolunu gösterdi...

Tunuslu insan hakları aktivisti Hacer Abdulkafi, Tahran'da düzenlenen uluslararası İslami Vahdet konferansında yaptığı konuşmada İslam ümmetine karşı komploları etkisizleştirmenin tek yolunun vahdet olduğunu söyledi.
Al Alam televizyonuna yaptığı açıklamada İslami vahdetin her Müslüman'ın isteği olduğunu, dolayısıyla bu vahdeti başlatmamız gerektiğini belirten Abdulkafi, küresel emperyalizmin müslümanlar arasına soktuğu ayrılıkların kaldırması gerektiğini, Müslüman halkların ne olursa olsun her türlü ayrılığı aşması gerektiğini söyledi.

Böylesi hassas bir zamanda Tahran'da düzenlenen İslami vahdet toplantısının büyük bir önem taşıdığını belirten Abdulkafi, İslam ümmeti arasında vahdetin oluşması için, vahdetin önündeki engellerin aşılmasında çok önemli bir adım olacağını söyledi.

Vahdet toplantısının Müslüman alimler birliği ve medeniyetler arasında yapılacak diyalog sonucu Müslümanların saflarını birleştireceğini söyleyen Abdulkafi, bu durumun Müslümanların birliği ve İslam dünyasında alınacak ortak kararların altyapısını oluşturacağına vurgu yaparak, alimlerin, düşünce adamlarının ve hukukçuların vahdetin oluşmasında etkin rol üstleneceğini belirtti.

İslami vahdet toplantısına 102 İslam ülkesinden 1300 ilim adamının katıldığı ifade edildi.

İslam'ın bütün kutsallarına yapılan saldırıların kınandığı toplantıda, direnişçi alimler birliği kurularak mezhepler arasında yakınlaşma çalışmalarının yapılması gerektiği vurgulandı.

kudüshaber