Kıbrıs"ın laikçileri zıvanadan çıktılar

Kıbrıs"ın laikçileri zıvanadan çıktılar

Kur’an Kurslarını basıyor, Kur’an’a saldırıyor ve Müslümanlara hakaret ediyorlar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin laikçi kafaları zıvanadan çıktılar. Kıbrıs Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına karşı akıl almaz bir saldırı başlatıldı. Kursların yapıldığı okulları basan laikçi kafalar; Kur'an-ı Kerimleri, elifba'ları ve başörtüsü takan kızları suç unsuru olarak lanse ettiler. Kıbrıs'ın laik kafaları, yayınladıkları basın bildirilerinde ise İslam'a ve Müslümanlara ağır hakaretler yağdırdılar. Kıbrıs'ın laikçileri, 1950 öncesi CHP'nin tek parti zihniyetinin iktidarda olduğu dönemdeki gibi köylerde Kur'an öğretenlerin peşine düştüler. Vakit'e konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Dere ise Dini Bilgiler Kurslarını basan sendika ve örgütleri sert bir şekilde kınayarak; "Kurslarımızı basan, öğretmenlerimizi taciz eden zorbaları uyarıyoruz" dedi.


İnananların en büyük rehberi olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, Kıbrıslı laiklerçiler tarafından "suç unsuru" olarak gösterildi. 


Diyanet İşleri Başkanlı tarafından bastırılan Kur'an-ı Kerim elif ba'ları da laikçi kafaların saldırısına uğradı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin laikçi kafaları zıvanadan çıktılar. Kıbrıs Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına karşı akıl almaz bir saldırı başlatıldı. Kursların yapıldığı okulları basan laikçi kafalar; Kur'an-ı Kerimleri, elifba'ları ve başörtüsü takan kızları suç unsuru olarak lanse ettiler. Kıbrıs'ın laik kafaları, yayınladıkları basın bildirilerinde ise İslam'a ve Müslümanlara ağır hakaretler yağdırdılar.

KUR'AN-I KERİM SUÇ ALETİYMİŞ
Akova ve Değirmenlik İlkokullarını basan Laikçiler, düzenledikleri basın bildirilerinde ise bu Kur'an Kursları ile Kıbrıslı Türklerin kimliğinin ve kültürünün değiştirildiğini iddia ettiler. Açıklamada; "Akova İlkokulu'nda başlatılan ve 16 çocuğun körpe beyinlerinin laik eğitime aykırı içerikle doldurulmasına bugün Değirmenlik İlkokulu'nda da devam edildi. Çeşitli yaş gruplarına dahil yaklaşık 40 öğrencinin bir sınıfta ellerinde Arapça yazılmış Kur'an, birkaç kız çocuğunun başı bağlı şekilde kurs aldıkları tespit edilmiştir. Okulda, fotoğraflar, kitaplar ve cd'ler mevcut olmakla beraber, bilgisayardan karatahtaya projeksiyonla yansıtılan namaz, Kuran bilgisi ve Arapça alfabe, sıralarda bulunan Arapça kitaplar ve Kur'an, bu kursların amacının din bilgisi değil, Kuran kursları olduğunu ispatlamıştır. Din İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bakanlığı, kişinin 'Din, vicdan ve ibadet özgürlüğünü' suistimal ederek topluma yalan söylemekle beraber, kursların asıl amacını gizleyerek bu yobaz anlayışa kılıf uydurmaya çalışmışlardır. Bu kursların din kursu olduğunu iddia edenler, Kıbrıslı Türkler'den derhal özür dilemelidir. Örgütler ve siyasi partiler olarak, laik kültürümüzü hiçe sayan anlayışla, imamları okullara taşımak isteyen zihniyetin karşısında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz" denildi.

TEK PARTİ DÖNEMİNDEKİ GİBİ KÖYLERDE KUR'AN ÖĞRETENLERİN PEŞİNE DÜŞTÜLER
Diğer taraftan Akova İlkokulu Kur'an Kursu'nu da basan Kıbrıs'ın hazımsız laikçileri burada yaptıkları açıklamada ise Kıbrıslı Türklerin, 1955'ten beri asimilasyon politikaları ile karşı karşıya kaldıklarını iddia ederek, "Türkleştirme, Tarihi Unutturma ve Hafızasızlaştırma yöntemlerinden sonra şimdi de Sünni Müslümanlaştırma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Okul binasını kullanarak topladıkları 16 kişilik öğrenci grubuna 'Dinimizi Öğreniyoruz, Yaz Kuran Kursları El Kitabı' isimli kitaptan ders verildiği tespit edilmiştir. Gerici kesim Sünni Müslümanlığı ön plana çıkararak, okullarda Kuran kursları anlayışını dayatmaya çalışmaktadır" dediler. 1950 öncesi CHP'nin tek parti dönemlerini hatırlatan uygulamalara imza atılan Kıbrıs'ta bu açıklamalara imza atan laikçi zihniyetin sendika ve partileri ise şöyle; KTÖS, KIBRIS PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ, BES, EL-SEN, TEL-SEN, VERGİ-SEN, BİLİMSEL VE DEMOKRATİK EĞİTİM İNSİYATİFİ, , DAÜ BİR-SEN, MEC-SEN, BKP, TDP, ve YKP.

KURSLARIMIZI BASTILAR, GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİMİZİ TACİZ ETTİLER
Vakit'e konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Dere ise Dini Bilgiler Kurslarını basan sendika ve örgütleri sert bir dille kınadı. Dere; "Dini bilgiler kurslarından bazıları, bazı örgütler tarafından basılmış, görevli öğretmenlerimiz taciz edilmiş, öğrencilerimizin ders yapmaları cebren engellenmiş ve daha sonra da bu kesimler tarafından yapılan açıklamalarda Milli Dini ve Manevi değerlerimizle alay edilerek kutsal kitabımız suç unsuru olarak ilan edilmiştir" diye konuştu. Dini Bilgiler Kurslarının bu örgütler tarafından "yasa dışı" diye lanse edilip kamuoyuna yanlış tanıtılmalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getiren Dere; "Devletin bilgi ve gözetiminde yapılan böylesi bir çalışmanın yasa dışı olarak lanse edilmesi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik provakatif bir davranıştır.. Şüphesiz kutsal kitabımız Kur'anı öğrenmek Din kültürünün ve Din eğitiminin bir parçasıdır. Çünkü Kur'an Allahın kelamı, Müslümanların kutsal kitabıdır. Her Müslüman, çocuğuna kendi dininin kitabını öğretmek, onun nurundan istifade etmek ister. Buna engel olmaya çalışmak hem anayasamıza hem de çağdaş insan haklarına aykırı bir davranış olur" diye konuştu.

ZORBALARI UYARIYORUZ
Kıbrıs Türk halkının dinini öğrendi diye asla asimile olmayacağını söyleyen Dere; "Bizler, bu zorbaları son kez uyarıyor ve bizleri tahrik etmeye yönelik bu kanun dışı davranışlarına son vermeye ve sabır sınırlarımızı zorlamamaya çağırıyoruz. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde mütedeyyin halkımızı sokağa dökmenin kimseye bir faydası olmaz. Halkımızın ihtiyaç duyduğu din eğitimine karşı çıkan, milli ve manevi değerlerimizle alay eden bu güruhu şiddetle kınıyor, bu vesile ile halkımızın ve bütün İslam aleminin mübarek Beraat kandilini kutluyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA R. ÖZGÜR - VAKİT