KFC'den Tavuk Yedi ve...

KFC'den Tavuk Yedi ve...

KFC restoranında yediği tavuktan zehirlenen Monica konuşma yetisini yitirdi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Avustralya'da henüz 7 yaşındayken ailesiyle birlikte gittiği KFC restoranında yediği tavuktan zehirlenen Monica konuşma yetisini yitirdi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 7 yıl süren dava sonucunda mahkeme KFC'yi 8,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti

Dev fast food zinciri KFC, yediği tavuktan zehirlenen ve beyni ağır hasar gören Avustralyalı kızın ailesine 8,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Monika Samaan 2005 yılında, henüz 7 yaşındayken Avusturalya'nın Sidney kentinde bir KFC restoranında yediği tavuktan dolayı salmonella zehirlenmesi geçirdi.

Monika'nın yanı sıra aynı tavuktan yiyen annesi, babası ve erkek kardeşi de kusma ve ishal şikayetleri nedeniyle tedavi edildi. Ancak diğerleri iyileşirken Monika 6 ay komada kaldı. Küçük kızın beyninde hasara yol açan hastalık konuşma yetisini yitirmesine ve tekerlekli iskemleye bağlanmasına sebep oldu.

TEK KURUŞ ALMAMASI İÇİN DİRENDİ

Avustralya'daki New South Wales bölgesinde davaya bakan Yüksek Mahkeme KFC'nin zehirlenen kızla ilgili sorumluluklarını yerine getirmediğine karar vererek şirketi 8 milyon Avustralya doları tazminata mahkum etti. Ailenin avukatı George Vlahakis kararın kendilerini rahatlattığını söyledi. Avukat "Monika'nın gördüğü ağır beyin hasarı ailenin zaten çok sınırlı olan kaynaklarını tüketmişti. Bu tazminata çok ihtiyaçları vardı. KFC bu güne kadar Monika'nın tek kuruş almaması için direndi" diye konuştu.

HAYALKIRIKLIĞI YAŞADIK

KFC ise Monika'nın zehirlenmesine yediği tavuğun sebep olduğunun kanıtlanamadığında ısrar ederek, tazminat kararını "hayalkırıklığı" ile karşıladığını bildirdi. Şirketin bir yöneticisi "Monica Samaan'ın ailesi için derin üzüntü duyuyoruz. Ne var ki KFC'nin güvenli ve kalilteli yiyecek sunan bir şirket olarak itibarını korumak gibi bir sorumluluğumuz da var" diye konuştu. Şirketin karara itiraz etmesi bekleniyor.

Salmonella hastalığı nedir?

Hastalığa Salmonella adı verilen bakteriler neden olmaktadır. Salmonella insanlara genel olarak mikrobun bulaştığı hayvanlardan elde edilen yiyeceklerin (yani, et, kümes hayvanları, yumurta ve bunların yan ürünleri) yeterince pişirilmeden yenmesi sonucu bulaşır. Salmonella bulaşan kişilerde genel olarak baş ağrısı, ateş, mide krampları, ishal, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülür. Hastalığın belirtileri çoğu
kez hastalığın bulaşmasından 6-72 saat sonra başlar.

bugün