Kerkük'te Kahvehaneleri İşsiz Iraklılar Dolduruyor

Kerkük'te Kahvehaneleri İşsiz Iraklılar Dolduruyor

ABD'nin 2003 Yılında Irak'ı İşgalinin Ardından Artan İşsizler Ordusu, Günlerini Kahvehanelerde Geçiriyor.

ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından artan işsizler ordusu, günlerini kahvehanelerde geçiriyor.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te kahvehaneleri işsiz Iraklılar dolduruyor. Sokaklarda yeterli güvenlik sağlanamadığı için kahvehanelerde oturmayı tercih ettiklerini ifade eden Iraklılar, günlerini domino, tavla, kağıt oyunlarıyla geçiriyor.


Iraklı Beşşar Celil, işsiz olduğunu belirterek "Bütün zamanım kahvehanede geçiyor. Hayat çok pahalı, iş bulamıyoruz. Hayat, her geçen gün daha da zorlaşıyor" dedi. Iraklı ABDullah Muhammed ise boş zamanlarının ev ve kahvehane arasında geçtiğini belirterek "Güvenlik olmadığı için uzak yerlere gidemiyoruz. Korkudan evlerimize de erkenden dönüyoruz" diye konuştu.

Sinema yönetmeni Cevdet Edip isimli Iraklı da, işsizliğin Kerkük'e nargile gibi yeni adetler getirdiğini belirterek "Bu çok kötü bir şey ama talep oldukça fazla ve her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

Bağdat'tan gelen Haydar Casim de, işsizliğin bütün Irak'ta özellikle Bağdat'ta çok arttığını belirterek "Bir senedir iş bulamıyorum. Arabam olmasına rağmen benzin fiyatlarının yüksekliği sebebiyle çalıştıramıyorum. Kerkük Bağdat'tan yüzde 70 daha güvenli olduğu için küçük bir tatil için buraya geldim" diye konuştu.