Kene yine ısırdı: 5 günde 4 ölüm

Kene yine ısırdı: 5 günde 4 ölüm

Son bir hafta içinde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastanılığı nedeniyle geçen yıl da 25 kişi yaşamını yitirmişti

Kene yine ısırdı: 5 günde 4 ölüm


SİVAS (AA)
Tokat'ın Almus ilçesine bağlı bir beldede yaşayan 3 çocuk annesi H.D. (60), bir süre önce kene tarafından ısırıldı. Daha sonra rahatsızlanan H.D, Almus'taki tedavisinin ardından Tokat'a sevk edildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığından şüphelenilen H.D tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Üç çocuk annesi kadınla birlikte son beş günde kene yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Samsun Havza'nın Agdırhasan Köyü'nde kene tarafından ısırılan Nesibe Araç (48), tedavisi sürerken 3 Mayıs'ta yaşamını yitirdi.

Vezirkopru'de besicilik yapan Rıfat Çoban (45) ise 4 Mayıs tarihinde hayatını kaybetti. Çorum'da da Osman Şimşek önceki gün ölmüştü.

2007'DE ÖLÜ SAYISI 25

Son bir hafta içinde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastanılığı nedeniyle geçen yıl da 25 kişi yaşamını yitirmişti. Sağlık Bakanlığı, 2007 yılı vaka sayısının 432'ye, bu nedenle yaşamını yitirenlerin sayısının ise 25'e yükseldiğini açıklamıştı.