Kaya: Yasak, alkolü de kapsamalı

Kaya: Yasak, alkolü de kapsamalı

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a çağrıda bulundu.

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, sigara yasağı konusunda kararlılığını gösteren ve "19 Temmuz'da yasak yürürlüğe girecek. Bu konuda erteleme ya da geri dönüş yok" diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a çağrıda bulunarak, sigaranın tüm kapalı alanlarda yasaklandığı gibi, içkinin de tüm açık alanlarda yasaklanmasını istedi.

Vakit'e konuşan Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, dikkatleri alkol tehlikesine çekti. Sigara yasağını sonuna kadar desteklediklerini belirten Kaya, alkolle ilgili de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti. "Tüm kapalı mekânlarda sigara, tüm açık alanlarda da içki yasaklanmalıdır" diyen Kaya, "Toplum için alkol sigaradan bile daha tehlikelidir. Cinayetlerin, kavgaların ve trafik kazalarının çoğuna alkollü içecek kullanımı neden olmaktadır" şeklinde konuştu. Kaya, "Sigara yasağında gösterilen hassasiyet, alkol yasağında da sergilenmelidir. Sigaradan daha tehlikeli olan içki kullanımının azaltılması için tüm açık alanlarda içki kullanımı yasaklanmalı, hangi yöntemle olursa olsun, içki reklamlarına izin verilmemeli ve 18 yaşın altındakilere satışı yapılmamalı" diyerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a çağrıda bulundu.

Bazı çevrelerin içki kullanımıyla lâiklik arasında nasıl bağ kurabildiklerine şaşırdığını söyleyen Kaya, "İçki içilmesinin yasaklanmasına tuhaf gerekçelerle karşı çıkanlar, topluma iyilik etmiyorlar. İsteyen kullansın ama bunu açık alanlarda özendirici bir şekilde yapmasın. Gençlere kötü örnek olunmasının önüne geçilsin" dedi.

Etiketler: Tüketiciler Birliği Nazım Kaya içki alkol sigara yasak toplum çevre Sağlık Bakanı Recep Akdağ