Katsayı zulmü yurtdışına itiyor

Katsayı zulmü yurtdışına itiyor

2009 ÖSS’de ilk 1000’e giren Bolu Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Zeynep Demirşen ve Büşra Öztürk, Bolu’nun gurur kaynağı ve yüzakı oldular.

ÖSS'de güzel bir başarı elde etmelerine rağmen katsayı adaletsizliği yüzünden İmam-Hatipliler istedikleri okullara giremiyor.

Vakit'e konuşan Zeynep ve Büşra, katsayı zulmü nedeniyle yurtdışında okumayı düşünüyorlar.

İmam Hatip Lisesi mezunlarının ÖSS'de gösterdikleri başarılar konuşulurken bir sevindirici haber de Bolu'dan geldi. İlk 1000'e derece yapan iki öğrencisiyle giren Bolu Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Bolu'nun yüzakı ve gurur kaynağı oldu. Sözel-1 puan türünde Zeynep Demirşen aldığı 375,640 puanla Türkiye 555'incisi olurken Büşra Öztürk de 374,043'lük puanla Türkiye 686'ncısı oldu. Dereceye giren Büşra ve Zeynep, katsayı zulmü sebebiyle çeşitli dernekler vasıtasıyla yurtdışında okumayı düşünüyor.

ZORUNLU İSTİKAMET İLAHİYAT
Türkiye 555'incisi Zeynep Demirşen, üniversitede istediği bölümü okuyamadığını belirterek "İmam-Hatip'liler olarak katsayı zulmüyle üvey evlat muamelesi görüyoruz. Tarih araştırmacısı olmak istememe rağmen İlahiyat Fakültesinde okumak zorunda bırakılıyorum. Yurtdışında okumak gibi farklı ihtimalleri düşünüyorum" dedi.

İŞTE BEYİN GÖÇÜNÜN SEBEBİ!
Bolu Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Öztürk de Türkiye 686'ncısı olarak dereceye girdi. Öztürk, katsayı adaletsizliği sebebiyle yurtdışında okumayı düşündüğünü söyleyerek "Çok güzel bir puan almamıza rağmen; yalnızca İlahiyat Fakültelerinde okuyabiliyoruz. Bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılması lazım. Burada istediğimiz bölümlere yerleşemediğimiz için birçok arkadaşımız farklı ülkelerde okumayı düşünüyor. Eğer bir engel çıkmazsa çeşitli dernekler vasıtasıyla ben de yurtdışında okumak istiyorum. Orada tıp eğitimi alabilirim. Yurtdışına 'beyin göçü'nün gerçek sebebi İmam-Hatip Liselilere uygulanan farklı katsayı zulmüdür" diye konuştu.

BAŞARIMIZ ARTARAK SÜRECEK
Bolu Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Işık da öğrencilerinin başarısının tesadüfî olmadığını söyleyerek "Öğrencilerimizin başarısı ciddi çalışmalarının ürünü" Öğrenciler kendilerine uygulanan katsayı zulmüne karşı azimle çalışıyorlar. Başarılarımızın önümüzdeki senelerde de artarak devam edeceğini söylemeliyim" diye konuştu.