Kassam Tugayları: "Sofa Eylemi İşgalciye  Bir Mesajdır"

Kassam Tugayları: "Sofa Eylemi İşgalciye Bir Mesajdır"

Kassam Tugayları, Sofa eylemiyle işgal rejimine kara saldırısı konusunda uyarıda bulundu.

Bugün sabah saat 04.00 sıralarında Gazze'nin güney doğusunda sınıra yakın bir yerde, yerin altındaki bir tüneli kullanarak işgalcilerin Sofa askerî üslerine girmeyi ve eylem gerçekleştirmeyi başaran İzzettin Kassam Tugayları eylemin ayrıntısına dair bilgileri de yayınladı. Kassam Tugayları eylemle ilgili açıklamasında da bunun siyonist işgal rejimine kara operasyonuna kalkışması durumunda kendi açısından nelere mal olacağını ona bildirmek amacıyla gönderilmiş bir mesaj olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada eylemde, kara operasyonunda kullanılması düşünülen askeri gücün önemli bir kısmının bu bölgeye yığılmış olmasından ve buranın operasyon planının ana iskeletini içinde barındırıyor olmasından dolayı özellikle Sofa askerî üssünün hedef alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada gerçekleştirilen eylemle, işgal güçlerinin ayrım sınırının Gazze tarafını gözetlemek amacıyla kurmuş oldukları önemli bir istihbarat merkezinin imha edildiği ifade edildi.

Eylemin ayrıntısıyla ilgili bilgilerde, mücahit grubunun tünelde yarım saat kalarak planına son şeklini verdiği, ardından ani baskın düzenledikleri, işgal tanklarının ve zırhlı araçların baskın düzenleyen mücahitlerin üzerine ateş ettiği ama mücahitlerin saldırıları aşarak yeniden tünele girmeyi ve hiçbir yara almadan geri dönmeyi başardığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca tünelin yerinin tespit edilmesinden sonra imha edilmesi amacıyla başlatılan faaliyet esnasında tünele yerleştirilen bombanın uzaktan kumandalı olarak patlatıldığına ve patlama yüzünden işgalcilerin ileri sürdükleri gibi sadece bir askerin değil onlarca askerin yaralandığına dikkat çekildi.