Kartal'da "Kutlu Doğum" Coşkusu

Kartal'da "Kutlu Doğum" Coşkusu

“Kutlu Nebi’nin Kutlu Doğumu” Anadolu Gençlik Kartal Temsilciliği tarafından büyük bir coşku ile kutlandı.

Kartal Anadolu Gençlik Derneği'nce düzenlenen Kutlu doğum programı büyük bir coşkuya sahne oldu. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'ne akın eden Peygamber sevdalısı coşkulu kalabalığın duygulu anlar yaşadığı program içeriği ile dolu doluydu.

İstiklal Marşı'nın ardından Topselvi Merkez Camii İmam Hatibi Muhammet Polat'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Anadolu Gençlik Kartal Temsilcisi Avukat Muhammet Fatih Çavuş'un açılış konuşması ile devam etti. Ardından Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı M. Kerem Öncel'in de bir konuşma yaptığı gecede sinevizyon gösterileri ve Hz. Peygamberi anlatan şiirler vardı. Daha sonra Cevizli AGD'li miniklerden oluşan koronun seslendirdiği Hz. Peygamberi anlatan ezgileri geceye ayrı bir renk kattı.

Gecede İlahiyatçı-Eğitimci Muhammet Şakir Voyvot "Hz. Peygamberi Sevmek" konulu bir konferans verdi. İlgi ile dinlenen konferansın ardından ise programın en heyecanlı anları yaşanmaya başlandı.
Anadolu Gençlik Kartal Temsilciliği tarafından haftalar öncesinden ilan edilen, ilköğretimler ve liselerarası "Hz. Peygambere Mektup" yarışmasının sonuçları açıklanırken salonda heyecan doruktaydı. Jüri adına bir değerlendirme yapan Yusuf Ziya Aydın, yarışmaya katılan minik yüreklerin yazdığı birbirinden güzel mektuplar arasından birinciyi tespit etmekte çok zorlandıklarını ifade etti. İmkân olsa hepsini bu güzel duygular dolayısı ile birinci yapmak gerekirdi ama yarışma gereği birinci seçmek zorunda kaldık dedi.

Ardından yarışmada dereceye girenlerin ilan edildiği ve birinci olan mektupların okunduğu salonda duygulu anlar yaşandı. Yarışma da her iki kategoride de birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye dijital kamera, üçüncüye ise kol saati hediye edildi. Ödül merasiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.