Kars'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri

Kars'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde İslam ve Aile konulu konferans verildi. Programda vatandaşlar Kur'an ziyafeti çekerken, ilahilerle de manevi atmosfere büründü.

Kutlu Doğum Haftası Sarıkamış'ta kutlanıyor. İlçede etkinlikler çerçevesinde kapalı spor salonunda İslam ve Aile konulu konferans düzenlendi. İstanbul'un değişik camilerinden imam hatiplerin de katıldığı programda vatandaşlar Kur'an ziyafeti çekti. Programın yapıldığı 500 kişilik spor salonuna yaklaşık 2 bin kişi akın etti.

Konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İslam'da aile kavramını anlattı.

Dalkıran gerçekleşecek ilişkilerde aranması gereken en önemli özelliğin ahlaki özellik olduğunu vurgulayarak, karı koca arasındaki ilişkilerin ve aile içi sorumluluğun önemine değindi. Dalkıran, evlilikte surete değil sirete bağlanmak gerektiğinin altını çizdi.

Programda, İstanbul Sultan Ahmet Camii'nden Dursun Akbulut ve Metin Balcı, Yeni Camii'den Yaşar Özsoy ve Laleli Camii'nden Nevzat Özaydın tarafından Kur'an tilavetinde bulunurken, Sarıkamış Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu da piyanist Tamer Atagün eşliğinde ilahiler seslendirdi.