Kadirov"un doğum günü bayram olacak!

Kadirov"un doğum günü bayram olacak!

Kremlin'in pompaladığı paralarla Çeçen direnişini kırma savaşı veren Rus yanlısı yönetimin başbakanı Ramzan Kadirov'ın yaş günü olan 5 Ekim artık Çeçenya'da bayram olarak kutlanacak.

Rus işgali altında Çeçenya'nın yeni bir bayramı oldu. Kremlin'in pompaladığı paralarla Çeçen direnişini kırma savaşı veren Rus yanlısı yönetimin başbakanı Ramzan Kadirov'ın yaş günü olan 5 Ekim artık Çeçenya'da bayram olarak kutlanacak. Kadirov'un devlet başkanı olabilmesi için anayasadaki 30 yaş şartını yakaladığı 5 Ekim, cumhuriyetin gençlik bayramı ilan edildi.

Rus yanlısı Çeçen hükümetinin sözcüsü, 5 Ekim'in gençlik bayramı olarak kutlanması kararının dün 'devlet başkanı' Alu Alhanov tarafından imzalandığını açıkladı. Açıklamada, "Devlet başkanımızın 2 Ekim tarihinde onayladığı kararla Çeçenya'da yeni bir bayram kabul edilmiştir. Bundan böyle her yıl 5 Ekim gençlik bayramı olarak kutlanacaktır" denildi. Gözlemciler 5 Ekim'in tesadüf olmadığına dikkati çekip, Alhanov'un başkan olması kaçınılmaz gözüken Kadirov'la bozulan ilişkilerini tamir için böyle bir hediye sunma ihtiyacı duymuş olabileceğini söylüyor. Kadirov, geçen hafta bütün devlet dairelerinde asılı portrelerinin kaldırılması talimatı vererek, imaj düzeltme çabasına girişmişti.

ajanskafkas