İzmir"de “Peygamberimize Sevgi Gecesi”

İzmir"de “Peygamberimize Sevgi Gecesi”

İzmir-Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi’nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Peygamberimize Sevgi Gecesi” İzmir Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Programa AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, AGD İzmir Şube Başkanı Cemal Arıkan, Saadet Partisi İzmir İl Başkan'ı Şerafettin Kılıç ve on binlerce İzmirli katıldı. Turgutlu Has Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan program, İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda açılış konuşması yapan AGD İzmir Şube Başkanı Cemal Arıkan, Peygamber Efendimizi sadece anmak için değil, anlamak için de bu programı tertip ettiklerini söyledi.

"O yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor"

Gecede konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Peygamber Efendimiz (SAV)'nin insanlığa rahmet olarak gönderildiğini belirterek, "O, zulüm ve cehalet devrini gül devrine dönüştürmüştür. İnsanlığa örnek ve önder olmuştur. Kıyamete kadar sürecek olan hak davanın temsilcisi olmuştur." şeklinde konuştu. İçinde bulunduğumuz maddi ve manevi buhranın tek çıkış yolunun Peygamber Efendimizin vaaz ettiği dine sıkı sıkıya bağlanmaktan geçtiğini dile getiren Tongüç, "Modern çağın bütün hastalıklarının tedavisi Peygamberimizin yaşantısında gizlidir. O yüksek ahlakı ve erdemli kişiliğiyle tüm insanlığın yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Peygamberimiz bizim şaşmaz klavuzumuz ve değişmez rehberimizdir. Her türlü fanalığın çözümü peygamberimizin yaşantısına sadakatten geçmektedir." diye konuştu. AGD olarak, peygamberimizin izinden gitmeye gayret ettiklerinin altını çizen Tongüç, "Şubelerimiz aracılığıyla bütün Türkiye'de düzenlediğimiz Asr-ı Saadet Geceleri, peygamberimize duyduğumuz özlemin bir neticesidir. O'nu bu programlar aracılığıyla anıyor ve kıyamete kadar davasının savunucusu olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Gecenin sürpriz konuşu Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan oldu. Erbakan, geceye telefonla katılarak stadyumdakilerin kutlu doğum haftasını kutladı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Dünya birincisi Hafız Ahmet Ebu'l Kasımi ve çocuk Hafız Mir Ali Reza Mousavi'nin okuduğu Kuran-ı Kerim huşu içinde dinlendi. Etkinlikte sahne alan Ömer Karaoğlu, bir konser verdi. En sevilen ilahilerini seslendiren Karaoğlu'na vatandaşlar eşlik etti. Program, Belçikalı gençlerin kurduğu Grup Nasihat'in verdiği konserle sona erdi.