İzlenme Rekoru Kıran Film- VİDEO

İzlenme Rekoru Kıran Film- VİDEO

İsrail, yetimhanede yetişen öksüz bir Filistinli kızın yaşamı üzerinden İsrail-Filistin çatışmasının anlatıldığı 'Miral' adlı film rekora koşuyor. İşte o film...

Oscar ödüllü yönetmen ve oyuncu Juliano Mer-Khamis, aslında  Yahudi bir anne ile Hristiyan Arap bir babanın oğlu. İsrail'e nefreti nedeniyle Cenin mülteci kampında yaşıyordu.

İSRAİL'İ ÇILDIRTMIŞTI

Amerikalı Yahudi oyuncu ve yönetmen Julian Schnabel'in İsrail yetimhanede yetişen öksüz bir Filistinli kızın yaşamı üzerinden İsrail-Filistin çatışmasının anlatıldığı "Miral" adlı filmi izlenme rekorları kırıyor.

İşine gelmeyen herşeyi Yahudi aleyhtarlığı yapmakla suçlayan İsrail, "Miral" adlı filmin BM'de gösterilmesine karşı çıktış ve film nedeniyle adeta çıldırmıştı.

Önemli bir yapıt olan "Miral"de, Doğu Kudüs'te bir yetimhanede büyüyen Filistinli kızı Hintli oyuncu Freida Pinto canlandırıyor. Pinto, "Slumdog Millionaire"in de yıldızıydı. Filmde diğer rolleri Filistinli ünlü aktris Hiam Abbas'ın yanı sıra Vanessa Redgrave, Willem Dafoe, Stella Schnabel, Ruba Blal, Jasmin Elmasri, Alexander Siddig ve Ömer Metvali paylaşıyor.

İŞTE O FİLM




İSRAİL'İ ÇILDIRDAN İKİNCİ FİLM İSE BİR ÇİZGİ FİLMDİ

Hamas'ın tanıtım bürosunca yapılan ve İsrailli asker Gilad Şalit ile ilgili hazırladığı bir animasyon film'de İsraili çıldırmaya yetmişti.



YÖNETMEN ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'i kızdıran yönetmenlerden biri de İsrailli Arap yönetmen ve oyuncu Oscar ödüllü Juliano Mer-Khamis'di. Juliano Mer-Khamis Batı Şeria'nın Cenin kentinde maskeli kişilerin saldırısı sonrası geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti. Filistin davasını destekleyen Juliano Mer-Khamis'in Fislitinlilerce öldürülmene bir neden yok. Ayrıca Mer-Khamis'in profesyonel bir cinayete kurban gitmesi tüm şüpheleri İsrail'e yöneltiyor.

 tımetürk