İşte Tüm Türkiye'ye Gönderilen Hediye-VİDEO

İşte Tüm Türkiye'ye Gönderilen Hediye-VİDEO

Filistinli çocuklar Mavi Marmara için Türkçe ve Arapça söylüyor.

Filistin davası, ümmetin davası" Filistin'in namahrem elinden kurtulacağı günün özlemi, ümmetin özlemi" Dünya Müslümanları olarak bu kutsal dava için neler yaptık şimdiye kadar? Kitaplar yazdık, konferanslar verdik, gösteriler yaptık, dualar ettik, Müslümanlara eziyet eden Yahudileri boykot ettik. Ve en sonunda daha vurucu bir şey yaptık: Mavi Marmara!

Umutlar suya düşmeyecek hiçbir zaman!

Mavi Marmara sadece biz Müslümanlar için değil, tüm dünya için heyecan verici bir hareketti. Hele Filistinli gönüldaşlarımız, karındaşlarımız için ne ümit dolu bir filoydu. Belki de güllerle karşılamayı düşünmüşlerdi bizi. Ancak o namahrem, yine uzattı kan akıtmaktan kızıla boyanan ellerini ve engel oldu kardeşlerin buluşmasına, engel oldu insanlığa. Ancak Filistinli kardeşlerimiz her şeyin farkındaydı, en büyükten en küçüğüne kadar. İşte o yaşı küçük ama gönlü yüce kardeşlerimiz bir şarkı bestelemişler bizim için. Türkiye'mize hediye etmişler. Bu anlamlı hediyeyi herkese ulaştırmak istedim.

Masum gönüllerden tüm saflığıyla çıkan o şarkı

Şarkı önce Türkçe, sonra Arapça olarak seslendiriliyor. Türkçe telaffuzu çok iyi değil ama dikkatli dinlenildiği zaman anlaşılması mümkün. Biz anladığımız kadarıyla –Arapçasıyla da mukayese ederek- şarkının sözlerini sizinle paylaşıyoruz. İşte o muhabbet dolu sözler:

 

Ey canları bağışlayıp bize sahip çıkanlar

Fecirde doğan o davanın nuru

Ey tarih adlarını yaz bu güne

Anlat Türk halkını ve o kahramanları

 

Deniz unutur derler geçen gemilerini

Unutulmadı özgürlük filosu ve kahramanları

Gazze'nin çocuklarıyla dayanışmalarını sunmaya

O kavgaya koşarak geldiler

 

İşte onlar gökyüzüne bir gülücük gönderdiler

Gazze'mize ulaşmadan cennete ulaştılar

Marmara gemisi Gazze'nin kalbinde kalacak

Kahramanların kanları mis gibi kokacak

dünyabizim