İşte Gençlerin Hali(Anket)

İşte Gençlerin Hali(Anket)

(ANGİAD)'nin yaptığı araştırmaya göre, gençler kendilerine en çok Rahmi Koç, Polat Alemdar ve Acun Ilıcalı'yı örnek alıyor...

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD)'nin yaptığı araştırmaya göre, Gençlerin büyük bir bölümü siyasî yelpazede kendisini milliyetçi muhafazakâr olarak tanımlıyor.

 Gençlerin en güvendiği kurumların başında TSK ve dinî kurumlar yer alıyor. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu yurtdışında yaşamayı isterken, yine büyük bir çoğunluk da Türkiye'nin AB'ye girmesine sıcak bakmıyor. Araştırmaya göre, gençlerin büyük bir bölümü spor yapmıyor ve gazete okumuyor. En fazla eğlence programları izlemeyi tercih eden gençlerin ikinci tercihi ise yerli diziler oluyor. Ankete göre gençlerin büyük bir bölümü aileleri tarafından şiddete maruz kalıyor. Ankara'nın çeşitli ilçelerinde 18-30 yaş arası, 1.694 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmada 'kendinize kimi örnek alıyorsunuz?' sorusuna, gençlerin yüzde 14,03'ü anne ya da babasını örnek gösterdi. Bunu yüzde 12,07 ile Rahmi Koç izlerken, gençlerin yüzde 10.34'ü Acun Ilıcalı, 10.20'si ise Polat Alemdar'ı örnek aldığını belirtti. Gençlerin yüzde 8.18'i 'Başbakan Erdoğan'ı, yüzde 2,06'sı ise Deniz Baykal'ı örnek alıyoruz.' dedi. Ankete katılan gençlerin yüzde 31.87'si kendisine en çok güven veren kurumu 'Türk Silahlı Kuvvetleri' olarak gösterdi. TSK'yı ise 13.98 ile 'dinî kurumlar' izledi. Yargı, adalet sistemi ve Meclis daha alt sıralarda yer bulurken, yerel yönetimler ve medya ise en güvensiz kurumlar oldu. Soruları cevaplayan gençlerin yüzde 20,21'i 'siyasî yelpazede kendinizi nasıl tanımlarsınız?' sorusuna 'milliyetçi-muhafazakâr' cevabını verdi. 'Türkiye AB'ye girmeli mi?' sorusuna gençlerin yüzde 40,11'i 'evet girmeli' derken, yüzde 43,62'si ise 'hayır, girmemeli' dedi. Gençlerin yüzde 46,21'i Türkiye'nin geleceğine umutsuz baktığını ifade etti. Gençlerin yüzde 55,84'ü 'artık darbe olmaz' derken, yüzde 84,19'luk bir kesim ise türbanı Türkiye için önemli bir sorun olarak görmediğini bildirdi. Araştırmaya katılan gençlerin yine büyük çoğunluğu Türkiye'de ifade özgürlüğünün olmadığını ve insan haklarına saygı gösterilmediğini düşündüğünü söyledi.
zaman