İşte boykot edilen Gazze filmi (VİDEO)

İşte boykot edilen Gazze filmi (VİDEO)

İşte İngiliz yayın kuruluşları BBC ve SKY TV'nin yayınlamadığı Gazze'ye yardım filmi...

İngiliz yayın kuruluşu BBC'den sonra ülkenin en büyük haber kanallarından biri olan SKY TV de Gazze'ye yardım amacıyla yürütülen kampanya çerçevesinde hazırlanan ve diğer bazı TV'lerde program aralarında izlenime sunulan klipleri yayımlamayacağını açıklamıştı.

Çeşitli yardım kuruluş ve vakıflarının oluşturduğu "Felaketlere Acil Müdahale Komitesi" adlı şemsiye kuruluşun düzenlediği kampanyada İngiliz yayın kuruluşları BBC ve SKY'ın yer almama kararı büyük tepki çekmişti. İşte Gazze'ye, insanlığa yapılan İsrail katliamı...



Gazze'ye yardım filminden kısa bir tercüme:
Gazzedeki çoçuklar cefa içerisinde. Çoğu hayatta kalmaya çabalıyor, evsizler, yiyeceğe ve suya ihtiyaçları var. Bu insanların tümüyle sizin yardımınıza ihtiyacı var. Son birkaç hafta içerisinde Gazzede yüzlerce  kişi öldürüldü. Bunların çoğu çocuklardan oluşmakta. Bunların bazıları sağ kurtuldu . İngiltere 8 ajansının raporuna göre şu an halkın % 16'i yoksulluk içerisinde yaşıyor. 1.000.000 dan fazla kişi yaşamak için  yardıma  muhtaç.  Birleşmiş milletler diyorki evsiz insanların sayısı 100.000 lere ulaşmakta ve 300.000 civarında kişi suya kavuşamıyor. İnsanların ev olarak kullandıkları meskenler birer moloz yığınına dönüştü. Tahribin derecesi apaçık bellidir. Gazzenin bazı bölgeleri sanki depremden çıkmış gibi gözüküyor...(Tercüme; Taha Enes)