İsrailli bir Yetkili Suudi Arabistan'ı  Ziyaret Etti

İsrailli bir Yetkili Suudi Arabistan'ı Ziyaret Etti

"i24news": İsrailli bir yetkili Suudi Arabistan'ı ziyaret etti ve iki ülke arasında güvenlik işbirliği konusunda anlaşmaya varıldı

İsrail kanalı "i24news", bir İsrailli yetkilinin Suudi Arabistan'abu sırada birkaç dosya üzerinde tartıştığını ortaya koydu. Bu hamle İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı'nınABD Başkanı JoeBiden'ın bölgeye yapacağı ziyaret için devam eden hazırlıkların bir parçası olarak Tel Aviv'den Washington'a hareketinden önce geldi.

Haberde kanal, gizli ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerde bir iyileşme sürecinin ortasında ve ABD Başkanı'nın ziyaretinin arka planında gerçekleştiğini açıkladı. Üst düzey bir İsrailli yetkilinin birkaç gün önce gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiğini ve burada iki ülke arasında güvenlik işbirliği konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

Haberde , Riyad Sarayı'ndaki görüşmeleri de içeren "gizli ziyaret"in, iki ülke arasındaki ilişkilerde bir iyileşme sürecinin ortasında ve Başkan Biden'ın bir önceki ayın sonunda İsrail ve Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin arka planında gerçekleştiği belirtildi.